Päivän teema: neoseksuaalisuus

  • Uutinen
  • Sattumat
  • vaeltaja2006
  • 6

Homoseksuaalisia oltiin viime vuosisadalla. Moderni homo tai lesbo on tänään neoseksuaalinen. Neoseksuaalisuus alkaa olla jo salonkikelpoista. 50 vuotta sitten neoseksuaalisuutta harrastettiin ehkä jossain privaatisti, mutta siitä ei puhuttu ääneen. Nyt se alkaa olla läsnä kaikkialla.


No, mitä se neoseksuaalisuus sitten on?


Frankfurtilainen seksuaalitieteen instituutin johtaja Volkmar Sigusch on kirjoittanut kirjan ’Neosexualitäten - Über den kulturellen Wandel von Liebe und Perversion' (uusseksuaalisuudet, rakkauden ja perversion kulttuurinen muutos). Kirjassa analysoidaan seksuaalisen aktiivisuuden vanhoja ja uusia muotoja. Mukana ovat Love-paraatit, rakkaus eläimiin, viagra, cybersex, homo-, trans- ja zisseksuaalisuus, jne. Sukupuoli- ja seksuaalielämä on muuttunut vapaammaksi, itsetietoisemmaksi, värikkäämmäksi, enemmän kaupalliseksi ja banaalimmaksi. Mutta myös arjen seksi on saanut uusia muotoja.

Neoseksuaalisuudella tarkoitetaan sellaisia seksuaali-, intiimi- ja sukupuolimuotoja, jotka ennen herättivät ahdistusta ja ennakkoluuloisuutta, mutta nyt ovat saaneet uuden, vapaamman jalansijan. Ne ovat tulleet hovikelpoisiksi. Tällaisia ovat kaikki seksuaalikäyttäytymisen muodot, jotka ovat normien ”ulkopuolella”, kuten gangbang, bondage ja SM. Näitä oli ennenkin, mutta nyt niitä voi harrastaa ilman synnintuskaa. Niistä voi jopa puhua ääneen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tähän kehitykseen ovat vaikuttaneet mm. Playboy-lehti, Tom of Finland ja Beate Uhsen seksimyymälät (jotka nykyään ovat keskeisellä paikalla kauppakaduilla, mm. Helsingissä Isolla Roballa). Aikaisemmin ne olivat skandaalinkäryisiä, takapihojen ilmiöitä. Nyt ne ovat integroituneet hyvin yhteiskuntaan. Mutta haloo! Kaikki ole hyvää. Julkinen paljastelu ja julkiset orgiat murentavat seksuaalista kulttuuria.

Neoseksuaalisuuteen kuuluu myös se, että homo- ja bi-ihmiset ovat integroituneet yhteiskuntaan. Heille on tosin löytynyt vihollisia. On joukko, joka katsoo, että ihmiskunnan säilyminen ja lasten synnyttäminen vaatii homoseksuaalisuuden rajoittamista. Näin on syntynyt erilaisia homofobisia ja perhettä puolustavia liikkeitä. Mutta neoseksuaalisuus on tullut, eikä vastustajat sitä helposti pysty pyyhkimään pois.

6 kommenttia

Lähinnä kai kysymys on siitä että hyväksymisen ja hyväksymättömyyden raja muuttuu eri kohtaan eri aikakausina kuten kirjoittajat kokeneina ihmisinä tietävät. Nykyään hyväksytään asioita joita ennen ei hyväksytty ja vastaavasti toisiin asioihin suhtaudutaan nykypäivänä mustavalkoisemmin kuin ennen. Se jääkö lopullinen yhtälö plussan vai miinuksen puolelle riippuu kai eniten siitä kummalta puolelta aitaa tilannetta katselee.
Seksuaalisuuden trendit muuttuvat nykyisin vauhdikkaasti. On ollut uni-seksiä (ei mitään tekemistä tavanomaisen unen kanssa), metroseksuaalisuutta, jne. Nyt neoseksuaalisuutta.

Valmistaudun jo tulevaan. Onkohan neoseksuaalisuuden jälkeen muodissa nanoseksuaalisuus. Jokainen voi mielessään kuvitella mitä se voisi pitää sisällään.

Ennenvanhaan hyväänaikaan kaikki oli toisin. Oli vain miehen ja naisen välisiä parisuhteita. Muu kaikki oli epänormaalia. Sellaisesta ei sopinut ääneen kailottaa, kuten nyt! ;-)