´Homo erotuomari´ -huutelu pääsi lehtiin

  • Uutinen
  • Urheilu
  • vaeltaja2006

Bielefeldin ja Düsseldorfin välisessä jalkapallo-ottelussa perjantaina Bielefeld oli häviämässä ja valmentaja haukkui erotuomarin homoksi. Kiistanalainen tuomaripäätös tuli 79. minuutilla eli loppuvaiheessa. Lehdet siteeravat valmentajan lausahduksia esim. näin: ""Toi homo erotuomari naurattaa minua vieläkin".

Bild am Sonntag -lehdessä eilen valmentaja pyyteli anteeksi: hän pahoittelee sanavalintaansa. Valmentaja homotteli matkalla pukusuojaan, joten mikrofoneja ei ollut lähistöllä. Saksan palloliitto DFB on jo joitakin vuosia taistellut homofobiaa vastaan. Palloliiton johtaja Theo Zwanziger sai lokakuussa aikaan sen, että Suomi-Saksa -maaottelu käytiin mottona: Jalkapalloilun homofobiaa vastaan. Stadionilla jaettiin lehtisiä tästä teemasta, mutta suomalaiset urheiluselostajat eivät teemaa huomanneet.

Valmentajien sanomiset ovat sen takia tärkeitä, että ne luovat ilmapiiriä. Homourheillijan on vaikea tulla kaapista, jos valmentajan luoma ilmapiiri on homovastainen. FC Kölnin aikaisempi valemntaja Christoph Daum tuli kuuluisaksi homofobisista lausunnoistaan. Hänen mukaansa mm. lapset ja nuoret ovat tärkeämpiä kuin liberalisointiajatukset. Myöhemmin hän pyysi anteeksi. Kölnissä on homo-lesbo faniklubi.

"Homo" luiskahtaa helposti suusta, kun arvostellaan erotuomaria. Vuosien mittaan jo toista miljoonaa katsojaa on naureskellut tälle "homoerotuomari"-videolle Youtubessa.

http://www.youtube.com/watch?v=b6x7WKtQKQU

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!