Itävalta: HLBTI-väki jakautunut

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Itävallassa HLBTI-väki on jakautunut homoliittoasiassa. Toisten mielestä uusi laki on hyvä askel eteenpäin, toisten mielestä nyt jatkuu syrjintä lain puitteissa. Tulevaan lakiin rekisteröidystä parisuhteesta kuuluu sellainen lauseke, jonka mukaan maistraatissa ei voida pitää mitään juhlahetkiä, kun homopareja vihitään.


Viime perjantaina ainakin 1000 ihmistä osoitti mieltä syrjinnän vuoksi Itävallan parlamentin edessä. Homojärjestö HOSI Wien on ollut mielenosoituksia vastaan. Vihdoinkin saadaan jonkinlainen laki., jota sitten voidaan korjailla. Missään päin maailmaa ei ole heti saatu sellaista lakia, joka poistaa kaiken syrjinnän, HOSIsta sanottiin.


Woody Allen antoi haastattelun uuden elokuvansa kunniaksi itävaltalaiselle News-lehdelle. Siinä hän ihmettelee, mitä haittaa yhteiskunnalle on homoliitoista. Hänen uudessa elokuvassaan Whatever works on mukana myös homoteema. Woody Allenin mielestä homojen pitää päästä naimisiin niin kuin kaikki muutkin – ja samoilla rituaaleilla. Mutta näköjään on olemassa ihmisiä, jotka haluavat maailman jakautuvan hyviin ja huonoihin. Nämä ihmiset itse kärsivät kaikenlaisista ongelmista, psyykkisistä ja seksuaalisista. He ovat estämässä homoliittoja.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Netissä on ollut sivusto, jossa on haluttu edistää homoliittoja Itävallassa. Eilen sivusto joutui hakkereiden käsiin. Aluksi pelättiin, että sieltä katosi niiden ihmisten nimet, jotka haluavat vedota Itävallan hallitukseen syrjintää vastaan. Nyt sivusto on jälleen pystyssä ja kuulemma vetoomuksen nimitiedot ovat tallessa.

www.erstklassigerechte.at

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!