Argentina: Ensimmäinen homoavioliitto Latinalaisessa Amerikassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • JuhaniV

Tuomari määräsi rekisteriviranomaiset tunnustamaan kahden miehen liiton avioliitoksi. Miehet tekivät huhtikuussa valituksen, ettei heidän liittoaan hyväksytty avioliitoksi. Valitus meni nyt läpi. Se on merkittävä askel koko Latinalaisen Amerikan homoille ja lesboille.

Vuonna 2002 Buenos Aires hyväksyi rekisteröidyt parisuhteet. Villa Carlos Paz ja Rio Negro tulivat pian perässä. Rekisteröity parisuhde takaa joitakin, mutta ei kaikkia etuja, joista heteroavioliitossa on olemassa.

Lainsäätäjät joutunevat ottamaan käsittelyyn viivytellyn lakiehdotuksen samaa sukupuolta olevien avioliitosta (ja kenties sukupuolineutraalista avioliitosta).

Tähän mennessä mikään Latinalaisen Amerikan maa ei ole hyväksynyt laiksi samaa sukupuolta olevien avioliittoja.

Kaikkialla Latinalaisessa Amerikassa katolisella kirkolla on merkittävä vaikutusvalta. Argentinassa 91 prosenttia väestöstä on katolisia. Piispa Baldemoro Martini toteaa: "samaa sukupuolta olevien liitot eivät ole yleisen edun mukaisia; ne suorastaan uhkaavat sitä.

Jos joku tekee valituksen, tuomarin päätös voidaan kumota. Buenos Airesin konservatiivinen kaupunginjohtaja ilmoitti ettei hallitus tee valitusta: "Maailma on menossa tähän suuntaan."

AFP:n uutinen Buenos Airesista

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!