Kenia aikoo laskea homot vaikka maassa homostelu on rikollista

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • Juhani Viherlahti
  • 3

Homot ovat ryhmänä jääneet sivuun siksi, että homoseksuaaliset teot on kriminalisoitu enimmillään 14 vuotta vankilaa. Homoseksuaalisuuteen kohdistuu maassa vahva häpeäleima. He ovat jääneet tämän vuoksi myös paitsi turvaseksi-informaatiosta, vapaaehtoisesta hiv-testauksesta ja kondomien jakelusta.

Homojen lukumäärän selvittelyllä pyritään siihen, että tämä ryhmä saisi tarvitsemiaan terveyspalveluita ja pyrittäisiin estämään hiv:n leviämistä myös tämän väestöryhmän osalta.

Laskennan tuloksia ei pidetä tarkkoina. Vastaajille luvataan nimettömyyden suoja. Se ei kuitenkaan kenties riitä, koska homoseksuaalisten tekojen rangaistavuus on yhä voimassa.

CIA - The World Factbook kertoo väestömäärän olevan 39 miljoonaa. Jos homojen ja lesbojen määränä pidetään brittihallituksen antamaa lukua 6%, niin Keniassa elää 2,34 miljoonaa homoa ja lesboa. Jos ajatellaan miesten ja naisten suhteen olevan kutakuinkin puoliksi, niin Keniassa on 1,17 miljoonaa homomiestä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vuoden 2003 arvion mukaan HIV/AIDS-levinneisyys oli 6,7% ja HIV-positiivisia 1,2 miljoonaa. Kenia on tällä luvulla maailmantilastossa kahdeksas.

Guardian-lehden uutinen

3 kommenttia

Kun lait ja tekemiset ovat eri paria Suomessa niin kyllä ne ovat eri paria Keniassakin.

Muistaakseni Keniassakin on miesprostituoituja (peitellysti) ja joku on tehnyt siellä jonkun pornofilmin pätkänkin.

HIViä siellä ovat levittäneet naisprostituoidut asiakkaineen.
  • 2 / 3
  • kolmoisritti
  • 8.11.2009, 19.57
Tos on ristiriitaisuuksia.

Jos ne on kaapissa, niin kai ne niit kortsuja voi hakee samalla lailla kuin toiset miehet.

Pitäis tarkentaa, et miesten kanssa seksiä harjoittavat miehet, koska mies voi olla miehen kanssa eikä ole homoidentiteettiä. Must heteromies voi maata myös miehen kanssa just rahan takia.