Liverpoolin pahoinpitely puheenaiheena

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

Poliisikoulun opiskelija James P. on yhä hengenvaarassa sairaalassa, kun sunnuntai-iltana hän joutui lähes 20 nuoren hakkaamaksi Liverpooolin keskustassa. James P. oli palaamassa ystävineen Superstar Boudoir –homobaarista. Nuoret alkoivat huudella homovastaisia iskulauseita ja sitten he iskivät. James P. sai vaikeita kallovammoja, ja tilanne on ollut hengenvaarallinen. James P.:n ystävät selvisivät pienin vammoin.

Hakkaajat pakenivat. Polisi pitää tapausta homofobisena hyökkäyksenä. Katuosuus suljettiin maanantai-päiväksi ja siellä tehtiin tutkintaa. Myös valvontakamerakuvia on tarkasteltu. Poliisi on selkeästi ilmoittanut, että tämä tapaus selvitetään perinpohjin ja hakkaajilla on vielä kurjat ajat edessä. Sitäkin ihmetellään, että vieläkään ei ole opittu, että vähemmistöön kuuluvia ihmisiä ei noin vain hakata kadulla.

Poliisi on viime päivien aikana ottanut nuoria kiinni. He ovat olleet 13-17-vuotiaita. Näin nuoret pääsevät takuita vastaan vapaaksi tutkinnan ajaksi. Eiliset uutiset kertoivat, että jo 12 nuorta on pidätetty.

Ensi viikolla Liverpoolissa vietetään queer-kulttuuriviikkoa, Homotopiaa. Keskustan homojen suosimat korttelit ja kadut yritetään kaupungin toimesta muuttaa todelliseksi "homokyläksi". Esim. liikennettä rajoitetaan näillä kaduilla. Esimerkkinä on ollut Manchesterin gay-kaupunginosa, joka on myös taloudellisesti menestyksekäs. Canal Street on tullut tunnetuksi englantilaisesta alkuperäisversiosta "Queer as folk".

Viime aikoina on tutkittu paljon tilastoja, ja nyt on huomattu, että homofobisten rikosten määrä on vuosien mittaan jopa kaksinkertaistunut alueella Liverpool-Manchester-Blackpool.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Tiisstaina Jamesin vanhemmat esittivät kiitoksen poliiisille, joka tehokkaasti selvittää pahoinpitelyä. Tänä viikonvaihteena Stanley-kadulla järjestetään väkivallan vastainen mielenilmaus. Siihen odotetaan satoja osanottajia.


Miksi homoja vihataan?


Saksalainen wissenschaft.de kertoo tutkimuksesta, jossa selvitettiin homovihan syitä. Saksalaisista 21% pitää homoseksuaalisuutta epämoraalisena. Psykologit sanovat, että kyseessä on oman homoseksuaalisuuden torjunta tai uskonnolliset syyt. Joillakin voi olla kateutta homojen ja lesbojen vapaan elämäntavan takia.

Laboratoriotesteissä on huomattu että taustalla on kaksoismoraali ja siihen liittynyt oman homoseksuaalisuuden torjunta. Amerikkalaiset tutkijat esittivät koetilanteessa miehille homopornofilmejä. Yli puolella hyvin kielteisesti homoihin suhtautuvista havaittiin seksuaalista kiihottumista. Ei-homofobisilla miehillä vain 24% osoitti kiihottumisen merkkejä.

Bild der Wissenschaft –lehti kertoo marraskuun numerossaan, että vanhemmilla ihmisillä matala koulutustaso on yhteydessä homofobisiin asenteisiin. Myös tiukka uskonnollisuus vaikuttaa. Homoja vihaavat myös ne, joilla ei ole ollut elämässään mitään kokemuksia homoseksuaalisista ihmisistä.

Kieliläinen psykologi Berndt Simon havaitsi, että turkkilaiset nuoret miehet ovat hyvin usein homovastaisia. Nuoret miehet yleensäkin torjuvat homoseksuaalisuuden raivokkaasti. Se ihmetyttää tutkijoita, koska homomiehet eivät ole heidän kilpailijoitaan tyttöasioissa. Mukana on myös kateutta: joku on onnellisempi kuin minä itse.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!