Homofobinen väkivalta toi kovan tuomion Lontoossa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 3

27.1.2011 Lontoon pahoinpitelijöille kova tuomio

Ian Baynhamin kuoliaaksi potkineet kolme nuorta saivat kovat tuomiot. Päätekijänä pidetty tyttö sai seitsemän vuotta vankeutta.
http://www.pinknews.co.uk/2011/01/26/teenage-girl-jailed-for-seven-years-for-killing-of-gay-man/


26.4.2010 Lontoon pahoinpitelijät oikeudessa

Lontoon pahoinpitelyn tyttöpari oli nyt ensimmäistä päivää oikeudessa. He sanoivat, etteivät he arvanneet, että vammat olisivat vakavia. Prosessi jatkuu.


20.10.2009 Torontossa ja Brightonissa

Toronton poliisi kertoo, että 27-vuotias Chris Skinner on surmattu aamuyöllä 18. lokakuuta kaupungin keskustassa. Chrisin ja neljän muun henkilön välillä syntyi pieni sanasota, jolloin hänet lyötiin maahan. Lyöjät pakenivat autoonsa ja ajoivat vielä uhrin yli.

http://www.xtra.ca/public/National/Gay_man_murdered_in_downtown_Toronto-7665.aspx

*****

Brightonissa Englannissa Andrea Waddel (29v) löytyi torstaina kotoaan tapettuna. Asunto oli tuikattu tuleen. Uhri oli trans-nainen ja seksityöntekijä. Yksi mies on pidätettynä, mutta tapausta vielä selvitellään.

Andrea opiskeli Durham yliopistossa, ja hän korjautti sukupuolena miehestä naiseksi joitakin vuosia sitten. Hän on kärsinyt sen jälkeen skolioosista ja hermostoperäisestä fibromyalgiasta. Vanhemmat arvostivat häntö kovasti, mutta heille tuli yllätyksenä, että Andrea oli mukana seksityössä

http://www.pinknews.co.uk/2009/10/19/trans-woman-found-murdered-in-burnt-out-flat/

17.10.2009 Homofobista väkivaltaa paljon Lontoossa

Vaikka Lontoo on liberaali kaupunki, homojen ja lesbojen kimppuun on käyty yhä useammin. Viimeisen vuoden aikana on neljä homoseksuaalia tapettu.

Lontoo on monien kansallisuuksien sulatusuuni. Väkivalta on jatkuvasti esillä. On ryöstöjä, murhia, raiskauksia. Poliittisesta väkivallasta kuullaan harvoin, mutta nyt poliisi on lähettänyt hälyyttävän viestin: homot ja lesbot joutuvat yhä useammin väkivallan kohteiksi.

62-vuotias Ian Baynham lyötiin katuun syyskuussa ja nyt hän on kuollut sairaalassa. Hän oli Trafalgar Squarella, keskellä ihmisvilinää, ystänsä kanssa. Yksi tyttö alkoi haukkua häntä homovihamielisin huudoin. Ian halusi mennä juttelemaan tytön kanssa, mutta hänet iskettiin maahan ja potkittiin. Toinen tyttö katseli vierestä ja mukana ollut poika jatkoi potkimista. Valvontakamerat tallensivat ryhmästä monta kuvaa.

Kolme muuta homomiestä on viimeisen 12 kuukauden aikana kuollut väkivaltaisesti. Heinäkuussa tapettiin 79-vuotias mies kotiinsa Greenwichin kaupunginosassa. Maaliskuussa 59-vuotias puukotettiin kotonaan kaakkois-Lontoossa. Hänen partnerinsa sai myös iskuja, mutta jäi henkiin. Marraskuussa 2008 huvialueella Sohossa 28-vuotias pahoinpideltiin kuoliaaksi kotonaan.

Poliisin mukaan homofobinen väkivalta on lisääntynyt 14%. Kesäkuusta 2008 lähtien vuoden aikana on ilmoitettu 1123 homofobisesta väkivaltatilanteesta. Se on hälyyttävää, koska Englanti on hyvin edistynyt HLBTI-ihmisten tasa-arvossa. Usein nuoret ovat väkivaltaisia, koska heidän oma elämänsä ei ole kunnossa. Homot ja lesbot toimivat syntipukkeina. Siitä saa applodeja, kun hakkaa homon.

Lontoo on multikulttuurinen kaupunki, mutta myös multi-konflikti-yhteiskunta. Uskonnollsiet fundamentalistit asuvat modernien individualistien naapureina. Siinä on potentiaalia konflikteille.

Vertailun vuoksi: Berliinissä on vuoden aikana kirjattu 180 väkivaltatapausta. Gallup-tieto kertoo, että joka kolmannella saksalaisella on "moraalinen probleema" homoseksualaisuuden suhteen. Poliisin asenne on onneksi muuttunut. Aikaisemmin poliisi oli vainoaja ja jäljittäjä. Nyt poliisi kokee tehävänsä muuttuneen suojelijaksi.

(Süddeutsche Zeitung)


16.10.2009 Poliisi on pidättänyt kolme nuorta

Poliisi on pidättänyt Lontoossa kolme nuorta: kaksi 17-vuotiasta tyttöä ja yhden 18-vuotiaan pojan. Heitä epäillään 62-vuotiaan homomiehen potkimisesta. Mies kuoli sairaalassa. Asia on saanut varsin paljon julkisuutta.


14.10.2009

Valvontakameroista on hyötyä, kun etsitään pahoinpitelijöitä keskusta-alueilla. Lontoossa on kuollut viime kuussa pahoinpidelty 62-vuotias mies. Poliisi etsii kahta nuorta naista valvontakameroiden avulla. Hakkaajina oli neljä henkeä, heistä kaksi ilmeisesti tyttöjä.

New Yorkissa pahoinpitely tapahtui viime perjantaina. Hyökkääjinä oli kaksi miestä. Video kuvasi tapahtumat. Poliisi on pidättänyt kaksi miestä, toisen viikonloppuna, toisen eilen. Uhri on koomassa.

3 kommenttia

On vain yksi uutisista, paljon tapahuu taalla mutakin gay grimes!
Valitan, Torontosta täällä on hyvin vähän uutisia. Uutisten kirjoittajia on vähän, joten on pakko keskittää huomio lähellä oleviin maihin kuten Pohjoismaihin, Baltiaan, Venäjälle. Eurooppa ja Suomi ovat etusijalla.

Keväällä puhuttiin Saksan väkivallasta, sitten Italian väkivallasta ja nyt Englannin väkivallasta. Sitten sattui olemaan tämä uutinen Torontosta joten yhdistin sen näihin Lontoon väkivaltajuttuihin. Jos ainoa uutinen Torontosta on väkivaltauutinen, se antaa väärän kuvan. Olet oikeassa.