Ruotsissa 17 miljardia `vaaleanpunaista`kruunua

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Hiljakkoin tehdyn selvityksen mukaan ruotsalaisten homojen vähittäiskauppaan kantama rahamäärä on 17 miljardia kruunua vuodessa (1,82 mrd euroa).

Tutkimus on tehty siitä oletuksesta, että maassa olisi 430 000 homoseksuaalia, jotka yhteensä ansaitsevat noin 90 miljardia kruunua (9,6 mrd euroa). Timbro-tutkimuslaitos halusi tutkimuksellaan selvittää, kuinka suuri ostovoima homoilla Ruotsissa on. Selvityksen tekijöiden mukaan homot eivät eroa kulutusvoimaltaan paljoakaan muista ihmisistä, mutta kokonaisuudessa homomarkkinoita voidaan pitää merkittävänä - ja homoille suunnatun mainonnan odotetaan lisääntyvän.

Pari vuotta sitten Saksassa tehtiin tutkimus, jossa tultiin siihen tulokseen, että homot omaksuvat valtaväestöä nopeammin uusia trendejä - jopa luovat niitä. Erityisesti vaatteet, tuoksut, kirjat, elokuvat ja matkailu olivat asioita, joiden kuluttamisessa homot nähtiin edelläkävijöinä. Toisaalta autot eivät ole homojen kiinnostuksen kohteita. Talouselämä on nykyään oppinut hyödyntämään tietoa homojen trenditietoudesta ja kokeilunhalusta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Myös heterot seurasivat tutkimuksen mukaan homojen kulutustottumuksia, koska homot koettiin trendien luojina. Tämä taas johtuu siitä, että perinteisen arkisen elämäntyylin sijaan homoihin liitetyt ominaisuudet, kuten kauneuden palvonta, yksilöllisyys, elämästä nauttiminen ja kokeilunhalu ovat nykyään heteroidenkin mielikuvissa tärkeä asia. (Taustatietoa saksalaistutkimuksesta on kerätty ylioppilaslehden keväällä 2001 ilmestyneestä artikkelista).

USA:ssa "vaaleanpunainen raha" on tätä nykyä arvossaan. USA:ssa trendikkäiden - ja rahaa kuluttavien - homojen tiedetään suosivan yrityksiä, jotka ovat toiminnassaan homomyönteisiä, eli mainostavat seksuaalivähemmistöille suunnatuissa viestimissä, yrityksen henkilöstöpolitiikka tiedetään homomyönteiseksi, ja että homopareja kohdellaan tasavertaisesti heteropareihin verrattuna.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!