Order of Perpetual Indulgence

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Aidsin vastaiseen työhän on jo aikoja sitten ilmaantunut uusi toimija, Perpetuel Indulgence -veljeskunta. He näkyvät ulospäin nunnina, joilla on vahvat kasvonaamiot. Yleensä he ovat jakamassa aidsiin liittyvää infomateriaalia. Nunnat ovat kautta historian olleet auttamassa, kun on esim. levinnyt vaarallisia tauteja.

Ensi kertaa "sisaret" näyttäytyivät San Fransiscossa lankalauantaina 1979. Puvut olivat peräisin silloin suositusta musikaalista: Sound of Music. Todellisuudessa he olivat homomiehiä. Seuraavina vuosina he olivat poliittisesti aktiivisia ja järjestivät yllättäviä aktioita. Kun aids alkoi levitä vuonna 1982, toiminta alkoi todenteolla ja toiminnan päämäärät täsmentyivät. Idea on levinnyt muuallekin. Veljeskuntia on mm. Los Angelesissa, Seattlessa ja New Yorkissa. Viimeksi osastoja on syntynyt San Diegoon (2005) ja Palm Springsiin (2006). Australiassa liike aloitti 1984, Englannissa 1987, Saksassa 1991, Ranskassa 1992 ja Sveitsissä 2005. Vuosien aikana on kerätty miljoonia dollareita aidsin torjumiseen. Esim. Berliinin veljeskunnan etusivulla näkyy järjestön symboliikkaa. Ympäri maailmaa veljeskuntaan kuuluu ainakin 1500 jäsentä.

===============

San Fransiscossa Perpetuel Indulgence -sisaret ovat herättäneet huomiota osallistumalla sunnuntaina täysissä nunna-tamineissa katolisen kirkon ehtoolliselle. Tapaus sattui Castron alueen Most Holy Redeemer Catholic Church -kirkossa. Arkkipiispa epäröi hetken, mutta jakoi sitten ehtoollisen. Siitä syntyi julkisuusryöpytys. Konsdervatiivinen Fox News Channel on pitänyut tapausta skandaalina. Kommentaattorin mukaan kyseessä on militanttien homojen ryhmä. Myöhemmin arkkipiispa on valitellut tekemäänsä "virhettä".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!