Euroopan ensimmäinen hoitokoti

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Berliinin hoitokoti avautuu


Ensimmäinen homoille ja lesboille tarkoitettu hoitokoti Berliinissä on saanut paljon julkisuutta. Lehtiartikkeleita on paljon ja uutinen on päässyt myös monille ulkomaisille gay-uutissivuille.

Hoitokoti on Pankowin kaupunginosassa Asta-Nielsen-hoitokodin ylimmässä kerroksessa. Sitä kutsutaan Village-hoitokerrokseksi. Hoitokoti avautuu perjantaina, mutta nyt vielä valoisat huoneet ovat tyhjinä. Ensimmäinen asukas muuttaa lähiaikoina. Hän on jo allekirjoittanut kaikki paperit.

Tarkoituksena on, että vanhat voivat elää vanhuutensa ilman syrjintää. Asta-Nielsen-talon johtaja Kerstin Wecker on itsekin lesbo.

Projektin käynnisti Christian Hamm 2001. Hän kääntyi talon johdon puoleen. Silloin sanottiin, ettei täällä ole sellaisia (=homoja, lesboja) nähty. Tai kerrottiin, että oli täällä kerran mies, jolla oli korvakoru. Näin vähän nähdään merkkejä homoista ja lesboista, joita kuitenkin on monta prosenttia väestöstä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Hoitokodin henkilökunta joutuu kaksi kertaa kuukaudessa koulutukseen, jossa käydään läpi sitä, miten toimitaan homoseksuaalisten asiakkaiden kanssa. Hoitohenkilökunnan on hyvä tietää myös homojen historia. 1970-luvun alkuun saakka homoseksuaalisuus oli rikos.

On jo löytynyt muutama vapaaehtoinen, jotka tulevat tapaamaan hoidokkeja tai lähtevät heidän kanssaan elokuviin, kahvilaan, tms.

Kaupungissa arvioidaan olevan 1300 hoidon tarpeessa olevaa homo/lesbovanhusta. Tämä hoitokoti ja 28 paikkaa on vasta alkua. Tämän esimerkin toivotaan käynnistävän uusia samanlaisia hoitokoteja ja toivottavasti olemassa oleviin hoitokoteihin syntyy avoimempi ilmapiiri homoja ja lesboja kohtaan.

(Tagesspiegel)

==========

Müncheniin vanhoille neuvontapiste


Münchenin kaupunginhallituksen sosiaalivaliokunta avaa neuvontapisteen homo-, lesbo- ja trans-vanhuksille. Aikaisemmin neuvontaa hoitivat järjestöt.

Neuvontapiste antaa ohjeita sosiaalituesta, hoitoavusta, hoitopaikoista ja muusta vanhusten tuesta. Tällä tavoin yritetään saada vanhukset säilymään toimintakykyisinä ja asumaan kotonaan niin kauan kuin mahdollista. Kaupunki on julkaissut vanhuksille oppaan, josta löytyy yhteydenottotietoja eri tahoihin.
http://www.muenchen.de/cms/prod1/mde/_de/rubriken/Rathaus/40_dir/gleichgeschlechtl/12_imalter/VielfALT_anders_leben.pdf

1 kommenttia