Bush suvaitsevainen Cheneyn tytärtä kohtaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2

Journalisti Stephen Hayes haastatteli George W. Bushia uutta kirjaansa varten. Puhuttiin myös varapresidentti Cheneyn lesbotyttären poikavauvasta.

Bush sanoi olevansa suvaitsevainen Cheneyn lesbotyttären suhteen. Samaan hengenvetoon hän puolusti yritystään saada USAn perustuslakiin homojen avioliittokielto. Hän halusi tuoda homoliittoasian liittovaltion tasolle, ettei kävisi niin, että asia päätetään oikeussaleissa. Homoavioliitto ei kuulu amerikkalaiseen traditioon.

Senaatti torjui lakimuutoksen kesäkuussa 2006. Republikaanit pelkäävät, että homojen avioliitto ujutetaan eri osavaltioihin ilman parlamenttien päätöksiä. Sellainen avioliitto on voimassa vain Massachusetissa.
(Queer.de)
---------------
Oma kommentti: "Ei kuulu traditoon". Huono peuste. Maailma on täynnä uusia asioita, jotka eivät kuulu traditioon.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Minulla on muistikuva, että tytär olisi ollut avustajana isänsä vaalikampanjassa. Suhtautumisesta presidentti Bushiin en ole kuullut. Bushia on toki toistuvasti "kiusattu" kysymyksillä varapresidenttinsä lesbotyttärestä, tämän parisuhteesta ja perheeseen syntyneestä lapsesta. Aihe on medialle herkullinen, koska Bush on toiminut voimakkaasti ääriuskovaisten linjan mukaisesti ja vastustanut homojen oikeuksien kohentamista jopa harvinaisella vetollaan, eli kieltäytynyt hyväksymästä lakia.

Kuten olemme uutisista lukeneet, kyllä republikaaneilla noita homoluurankojaan kaapeissaan piilee. Jotenkin amerikkalaisetkin äärioikeistolaiset ovat kovakalloja. Oman puolueen kaksinaismoraali ei heidän periaatteitaan minnekään hetkauta.

Bushin hallinto ajaa edelleen mm. täydellisen pidättyvyyden ohjelmaa ennen avioliittoa (abstinence-only-until-marriage). Edustajainhuone saa kohta äänestettäväkseen määrärahaesityksen, johon sisältyy 141 miljoonaa dollaria kohdistettuna tuohon pidättyvyysohjelmaan. Se on todettu sekä tieteellisesti että eettisesti vääräksi ja veronmaksajien rahojen haaskaukseksi.