Amerikkalaisnuoret kallistumassa vasemmalle

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti

Näin otsikoi NYT tänään. Heti alkuun kannattaa muistaa, että polittisesti vasemmalla, keskustassa taikka oikealla on USA:ssa eri asia kuin meillä. Asteikot ovat erilaisia. Tuore mielipidetiedustelu ikäryhmästä 17-29 v. (659 henkilöä) osoittaa heidän olevan kallellaan demokraattien suuntaan. Presidenttiehdokkaista he tuntevat kunnolla vain Hillary Clintonin ja Barack Obaman, molemmat demokraatteja. Siirtyminen oikeistolaisen republikaanipuolueen kannatuksesta demokraattien suuntaan on jatkunut jo pitkään. 54% ilmoittaa äänestävänsä seuraavissa presidentinvaaleissa republikaanien ehdokasta. Presidentti Bushiin on laaja kielteinen suhtautuminen.

Peräti 44% näistä nuorista on sitä mieltä, että samaa sukupuolta oleville pareille tulisi sallia avioituminen. Koko väestössä homoavioliiton kannatus on vain 28%.

Nuoret ovat sitä mieltä, että kansakunta olisi valmis valitsemaan presidentiksi naisen, mustan henkilön taikka henkilön, joka olisi pössytellyt marihuanaa. Valituksi ei heidän mielestään voisi tulla ehdokas, joka on käyttänyt kokaiinia taikka on uskonnoltaan mormooni. Obama ilmoittaa kokeilleensa kokaiinia nuorena. Republikaanien ehdokas Mitt Romney on mormooni. Vain 25% arveli, että ihmiset äänestäisivät presidentiksi lesbonaista taikka homomiestä. 70% arveli, ettei ääniä homolle tippuisi.

Minulle yllätyksenä 51% nuorista luottaa USA:n menestykseen Irakin sodassa, kun taas aikuisista 45% ajattelee samoin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!