Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuslainsäädäntö

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3

Oikeusministeriön sivuilla kerrotaan, että helmikuun alussa valmistui tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuslainsäädännön uudistamista valmistelevan toimikunnan välimietintö. Välimietintö on aika laaja, 77 sivua ja siitä on kuvaus tässä sivulla ja siitä myös avautuu koko välimietintö
http://www.om.fi/1201510078928

Nyt oikeusministeriö on avannut kaikille avoimen keskustelun yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja syrjintää koskevan lainsäädännön uudistamisesta. Keskustelun tarkoituksena on koota kansalaiskommentteja asiaa pohtivan toimikunnan juuri ilmestyneestä välimietinnöstä. Palautetta hyödynnetään toimikunnan jatkotyössä.

http://www.otakantaa.fi/

Samaan teemaan liittyy myös ranneliikkeen ketju eduskunnan oikeusasiamiehen seminaarista helmikuun alkupuolella
http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=41&thrdid=5999

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

3 kommenttia

Keskustelua käytiin tästä mietinnöstä
http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//NONSGML+REPORT+A6-2008-0159+0+DOC+PDF+V0//FI&language=FI

Keskustelusta kävi ilmi, että Europarlamentin konservatiiviryhmä pääasiassa torjuu laajan "horisontaalisen" direktiivin, jossa syrjintä kiellettäisiin monilla eri osa-alueilla, mm. seksuaalisen suuntautumisen perusteella. Kaikki kuitenkin ilmaisivat, että syrjintä ei kuulu EUn alueelle. Miten sitten syrjintää estettäisiin, jos laajaa direktiiviä ei tule? No, esim. koulutuksen, yms. kautta. Direktiivin kannattajat ovat sitä mieltä, että se ei tuo tulosta, vaan tarvitaan selkeä direktiivi.

Äänestys mietinnöstä on klo 13 ja sitä voi seurata netistä. Mietintö tukee laajaa direktiiviä.

Edit. Äänestyksessä 362 edustajaaa kannatti mietintöä (ja siis laajaa direktiiviä) ja 262 vastusti (etupäässä konservatiivit ka kristilliset).