Homopuhdistuksia Kiinassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Kiinalaisen aids-aktivistin mukaan kommunistijohto tekee puhdistuksia homojen tapaamispaikoissa. Viime viiikkoina on pidätetty jo yli 100 ihmistä, sanoo Wan Yanhai aids-tukikeskusta vastaavasta organisaatiosta Aizhixingista. Kaikissa homojen tapaamispaikoissa on ollut pidätyksiä. Yksi sauna on edelleen kiinni ja sieltä monet ihmiset ovat edelleen pidätysselleissä. Heitä on ehkä kymmenen. Poliisit jahtaavat rahapoikia ja pidättävät niitä, jotka ovat netistä hankkineet heidän palvelujaan.
(Queer.de)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Kiinassa on käynnissä ihmisoikeusaktivistien, toisinajattelijoiden ja homoseksuaalien tukahduttaminen ja pelottelu, sanoo amerikkalainen kolumnisti Doug Ireland. Sähköpostiviestissä tohtori Wan Yanhai Kinasta kertoo, että maaliskuussa oli monia poliisiratsioita homojen suosimilla tapaamispaikoilla Pekingissä ja Shanghaissa. Toiminta on niin laajaa, että se on suunniteltu keskushallinnon tasolla.

Wan on entinen tereyesministeriön virkamies. Hänet sanottiin irti vuonna 1994, kun hän osallistui aids-infokampanjaan ja vaati homoille täysiä kansalaisoikeuksia. Sen jälkeen Wan perusti AIDS-projektin (Asizhixing), joka ajaa myös HLBTI-oikeuksia. Hu Jia, järjestön toiminnanjohtaja ja Wanin pitkäaikainen työtoveri sai huhtikuun 3. päivänä 3 vuoden vankeusrangaistuksen niistä artikkeleista, joita hän on kirjoittanut nettiin ja haastatteluista, joita hän on antanut ulkomaisille lehdille.

Myös Wanilla on huonoja kokemuksia. Vuonna 2002 viranomaiset kidnappasivat hänet hänen paljastaessa tietoja Kiinan veriskandaalista. Noin miljoona ihmistä sai HIV-tartunnan. Vuonna 2006 hänet jälleen pidätettiin, koska hän oli paljastanut tietoja Kiinan aids-kriisistä.

Täällä ranneliikkeessä on jo kerrottu Hu Jian vankeustuomiosta.
http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=41&thrdid=6236

Samoin on kerrottu poliisioperaatioista homoja vastaan.
http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=41&thrdid=6210

Ennen Destination-yökerhon pidätyksiä 9.3.2008 kaikki ei-kiinalaiset turistit ja diplomaatit poistettiin yökerhosta, jotta tieto ei leviäisi länsimaihin. Yksi Aizhixing-instituutin vapaaehtoistyöntekijä oli paikalla, kun poliisit ratsasivat puiston 17.3.2008. Poliisiasemalla heidät kaikki kuvattiin. Seuraavina päivinä puistossa kävijöiden henkilöllisyydet tarkastettiin. 20.3.2008 ratsattiin Oasis-sauna, seuraavana päivänä toinen sauna. Molemmat saunat ovat edelleen kiinni.

Gay-web-sivusto Beijing Tongzhin omistajat kertoivat, että suuri määrä gay-seksityöläisiä on pidätetty heidän internet-ilmoitustensa perusteella.

Myös Shanghain kautta on tullut tietoja pidätyksistä. Shanghain PinkHomessa oli ratsia samana iltana kuin pekingiläisessä Destinationissa. Nyt ihmetellään, että koskaan ennen ei ole tehty ratsioita tällä tavoin keskitetysti lyhyessä ajassa. Homoklubien, baarien ja saunojen määrä on nopeasti lisääntynyt, kun Kiinassa poistettiin homoseksuaalisuuden rangaistavuus vuonna 1997. Huhtikuussa 2007 homoseksuaalisuus poistettiin tautiluokituksesta.

Ilmeisesti Kiinan viranomaiset haluavat ratsioillaan kertoa kiinalaisille homoille, että olympialaisten aikana on syytä olla siististi ja näkymättöminä. Hallitus on hyvin tarkka siitä, ettei maassa esiinny mitään normista poikkeavaa käyttäytymistä. Kaikki ei-pekingiläiset ilman passia ajetaan kaupungista pois. Siinä joukossa on paljon homoja, jotka ovat saapuneet kaupunkiin vapaamman ilmapiirin takia. Homoihin kohdistuu edelleen vainoa maaseudulla ja teollisuusalueilla.

Mahdollisesti baarien ratsioissa on mukana myös korruptiota. Mahdollisesti halutaan kertoa baarien omistajille, että lahjukset auttavat pitämään baarit auki.

Viranomaiset ovat kohdistaneet vainoa myös niihin kiinalaisiin gay-aktivisteihin, jotka 21.3.2008 olivat avanneet näyttelyn ja keräänneet 10 000 nimeä samaa sukupuolta olevien avioliiton puolesta. Poliisit vierailivat ihmisten kodeissa ja tiedottivat asiasta asunnon omistajille ja työnantajille.

Lontoossa Pepeter Tachell osoitti mieltään olympiasoihtutapahtumassa. San Fransiscossa ryhmä homoja liittyi Pro-Tiibet-mielenosoitukseen ja vaati Hu Jian vapauttamista.

(Doug Irelandin analyysi Gay Cityssä)

Kiinalaisia sivuja:
http://www.aizhi.org/en/.
http://shanghaiist.com/