Kreikkalaiset homoavioliittoon kiellosta piittaama

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 8

Kreikan laissa ei erityisesti määritellä avioliittoon aikovien sukupuolta. Tätä lain aukkoa aiotaan nyt käyttää. Pikkuruisella Tiloksen saarella aiotaan vihkiä siviiliserimoniassa avioliittoon kaksi samaa sukupuolta olevaa pariskuntaa. Tilanne on kuumentunut niin paljon, että Kreikan vanhempi yleinen syyttäjä ilmoitti Tiloksen pormestarin saavan syytteen, jos hän vihkii parin. Maan lainsäädännössä ei ole mitään mainintaa homoavioliitoista.

OLKE, Kreikan homo- ja lesbojärjestö ilmoitti vihkiseremonian valmistelujen jatkuvan ja heidän olevan valmiita asiassa oikeustaisteluun Kreikan valtiota vastaan. "Kaksi paria valmistelee juhlaansa ja vihkiminen tapahtuu 15 päivän kuluessa. Nämä avioliitot auttavat lopettamaan syrjinnän." Tarkkaa ajankohtaa ei ilmoiteta häirinnän pelossa.

Kreikan vaikutusvaltainen ortodoksikirkko vastustaa voimakkaasti homojen avioliittoja. Piispa Chrisostomos: "Katsomme tämän homoseksuaalisuuden ilmiön ruumiin sairaudeksi."

Lähde: Boston Globe

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

8 kommenttia

Tiloksen saari sijaitsee Kossin ja Rodoksen välissä. Se on 63 neliökilometrin kokoinen. Vakituisia asukkaita vain 500. Pireuksen satamasta laivamatka saarelle kestää peräti 22 tuntia.

Pormestarilla on aivan varmasti muutakin mielessään uhmatessaan korkeita virkamiehiä kuin homomyötämielisyys. Saari on "perähikiä", josta ei muualla Euroopassa ole juurikaan kuultu. Pormestari saa varmasti nimensä historiaan ja oman profiilinsa nostetuksi maailman tietoisuuteen ja samalla koko saaren. Hän on varmaan kateellisena seurannut vaikkapa Mykonokselle virtaavaa pinkkirahaa. Tämän toimen jälkeen sitä pinkkiä rahaa alkaa tippua myös tuolle saarelle.

Toivotaan, että kreikkalaiset homot ja lesbot saavat oikeuden mennä naimisiin. Heidän ilonsa lisäksi ortodoksikirkko saisi näpäytyksen aivan kuten katolinen kirkko Espanjan hyväksyttyä samaa sukupuolta oleville pareille täydet avioliiton oikeudet.
Tilosin saarella Kreikassa vihittiin tiistiaaamuna yski homopari ja yksi lesbopari. Ortodoksisen kirkon ja valtionsyyttäjän vastustus oli kovaa, mutta pormestari Anastasios Aliferis ei perääntynyt. Vuodesta 1982 on ollut voimassa avioliittolaki, joka puhuu henkilöistä, ei miehestä ja naisesta. Nyt alkaa kova juristinen taistelu.
http://diestandard.at/?url=/?id=1207285702956