Turkkilainen oikeus sulki homojärjestön

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 10

Istanbulin ainoa gay-järjestö LAMBDA Istanbul joutuu lopettamaan oikeuden päätöksellä. Reuters kertoo, että torstain päätöksessä yhdistyksen sanotaan olevan moraaliton. Syyttäjä vaati yhdistyksen lopettamista, koska se uhkaa perhemoraalia ja julkista moraalia.

LAMBDA perustettiin vuonna 1993. Se on ensimmäinen gay-järjestö, joka suljetaan EU-hakijamaassa. LAMBDA valittaa päätöksestä korkeampaan oikeusistuimeen ja tarvittaessa eurooppalaiseen oikeusistuimeen.

Ranneliikkeessä samasta asiasta aikaisemmin:
http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=41&thrdid=5077

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

10 kommenttia

No tämä nyt ainakin on selvä viesti siitä, että Turkki ei missään tapauksessa ole valmis EU-jäseneksi.
Trans-pop-tähti oikeuteen


Turkkilaisen pop-diiva Bülent Ersoyn elämä on yhtä skandaalia. Hänestä tuli nainen vuonna 1981 leikkauksella. Hän nai 20 vuotta nuoremman miehen. Kun sotilasjuntta hallitsi, hänellä oli esiintymiskielto. Hän on selviytynyt itsemurhayrityksestä ja vakavasta liikenneonnettomuudesta. Ja näyttämöllä kansallismielinen on ampunut häntä. Hän on nyt 56-vuotias ja aina vain pahempaa on tulossa.

Nyt hän on rikkonut tabun, joka on vielä tiukemmassa kuin moraalikäsitykset. Hän on esiintynyt piintynyttä lauselmaa vastaan, jonka mukaan kaikki turkkilaiset rakastavat armeijaa ja ovat syntyneet puolustamaan maataan ja jopa kuolemaan sen puolesta.,

Hän on sanonut tv-showssa, ettei hän lähettäisi lastaan tällaiseen sotaan Tv-show vastaa idols-ohjelmaa. Hän viittasi niihin nuoriin turkkilaisiin, jotka taistelevat kurdeja vastaan Luoteis-Irakissa. Hänen mielestään kukaan ei vaivaudu miettimään sodalle hyvää päätöstä, vaan nuoret miehet viedään sinne kuolemaan.

Nyt pop-diivaa uhkaa maanpetossyyte, tarkemmin: puolustustahdon tuhoaminen. Oikeudenkäynnissä on jo pykälät mietitty. Laulajaa syytetään siitä, että hän tarkoituksellisesti kiihotti armeijaa vastaan. Siitä tulee kolmen vuoden kakku. Kaikkien puolueiden poliitikot ovat yhteen ääneen ilmaisseet tukevansa Turkin taistelua kurdeja vastaan. Syyttäjä sanoo, että turkin kielessä käytetään paljon runollista kieltä, joka ilmaisee kansan syvän rakkauden sotilaisiin. Esim. "Sotilaan koti on kuin profeetan koti".

Tosiasiassa monet rakastavat armeijaa sen vuoksi, että armeija esti Turkin hajoamisen ensimmäisen maailmansodan jälkeen. Armeijan kunnioitus rokotetaan jo pikkulapsiin koulutusjärjestelmässä. Nationalistit ovat raivoissaan pop-idolille. Ja sitten vielä se, että lausunto tuli transseksuaalilta. Uskovat muslimit ovat äkeissään. Ja juuri sopivasti suljettiin homojärjestö LAMBDA Istanbulissa. Järjestöä syytetään moraalin tuhoamisesta.

Ongelma on, että suuri osa kansalaisista ei ole yhtä tiukkapipoja. Pop-diivan musiikkia rakastetaan, vaikka ei pidetäkään hänen transseksuaalisuudestaan. Lehdet ovat pääasiassa linnoittautuneet pop-idolin puolelle. Lehtien mukaan pop-tähti avasi keskustelun, jota tarvitaan Turkissa.
(Die Welt)