Amnesty: Homous hyvä syy turvapaikanhakuun (YLE)

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 53

YLE:n uutiset kertoo verkkosivuillaan (12.3.2008 klo 22.11), että Amnesty Internationalin mukaan homous on hyvä syy turvapaikanhakuun. Amnesty otti asian esiin, koska Sveitsi on palauttamassa homoseksuaalista nuorta miestä Kameruniin. Sveitsin viranomaisten mukaan 18-vuotiaan kamerunilaismiehen tapaus on käsitelty loppuun.

Homoseksuaalisuus on Kamerunissa laitonta ja siitä voi saada neljän vuoden mittaisen vankeustuomion. Mies on kertonut poliisin uhanneen häntä Kamerunissa ja miehen serkku on vagittu homoseksuaalisuudesta epäiltynä.

Kamerunissa on viime vuosina tuomittu useita naisia ja miehiä ei-heteroseksuaalisen suuntautumisensa vuoksi, kertoo Amnesty Internationalin raportti vuonna 2007. Myös opiskelijoita on erotettu yliopistosta seksuaalisen suuntautumisen vuoksi. Vuonna 2006 Kamerunin lehdistö puolestaan julkaisi listoja ihmisistä, joiden epäiltiin olevan homoseksuaaleja.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

53 kommenttia

Tässä vielä lisää homopakolaisista:

Hollannissa korkein oikeus on hylännyt iranilaisen miehen turvapaikka-anomuksen. Mehdi Kazemi istuu tällä hetkellä turvasäilössä. Hänen turvapaikkahakemuksensa on jo kaksi kertaa hylätty Englannissa. Kazemin asianajaja on kääntynyt Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen puoleen. Englanti on perustellut hylkäystä niin, että jos elää "diskreetisti" eli ei ilmaise homoseksuaalisuuttaan, saa Iranissa elää rauhassa. Kazemi tuli Englantiin vuonna 2004 opiskelemaan englantia. Silloin hän sai tiettää, että hänen ystävänsä on teloitettu Iranissa. Myös hänestä itsestään oli pidätysmääräys. Siitä on kertonut Kazemin setä CNN:lle.
"Englanti on perustellut hylkäystä niin, että jos elää "diskreetisti" eli ei ilmaise homoseksuaalisuuttaan, saa Iranissa elää rauhassa."


Anteeksi, mutta voi jumalauta.