Salaaminen ei auta Facebookissa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 2

Massachusetts Institute of Technology eli MIT on noussut julkisuuteen uudella tietokoneohjelmalla, joka löytää Facebookista homot. Boston Globe kertoo, että asia selvitetään ystävien perusteella. Jos ystävinä on enemmän homoja kuin heteroita, on syy arvella, että facebookin käyttäjä on homo. Asia paljastuu, vaikka profiili olisi niiltä osin salainen.

Instituutin opiskelijat ovat testanneet ohjelmaansa analysoimalla 1544 heteron, 21 biseksuaalin ja 33 homon ystävät. Ohjelma toimi aika hyvin homoilla, mutta huonosti bi-ihmisillä ja lesboilla.

Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun facebookissa kartoitetaan käyttäjien preferenssejä. Texasin yliopistossa tutkittiin käyttäjien poliittisia mielipiteitä analysoimalla profiileja ja yhteydenottoja. Huomattiin, että esim. tietty musiikkimaku ja poliittinen näkemys korreloivat.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Entä kuka tällaista tietoa tarvitsee? Työhönottaja?

Lisätietoa asiasta

2 kommenttia

...ja tuolla tavalla minä luultavasti määrittyisin heteroksi. Ja varmaan minulla on heterotuttuja jotka määrittyisivät homoiksi...(jutun mukaan muuten analysoitiin homojen suhteellisen suurta määrää, ei että absoluuttisesti homoja olisi enemmän kuin heteroita kavereina)

Sinänsä sitä tietoa voi käyttää vaikka yleisesti tutkittaessa sosiaalisten verkkojen muodostumista, että homoksi identifioituituvien tuttavapiiri koostuu muista homoiksi identifioituvista mutta lesbojen ei.
Mistähän tuommosen gaydar-sovelluksen voi ladata...?

"Entä kuka tällaista tietoa tarvitsee?" ...allekirjoittanut.