Lontoossa salaisia ehtoollistilaisuuksia?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Idea, kristillinen uutissivusto kertoo, että maailmanlaajuisen anglikaanisen kirkon päämies Canterburyn arkkipiispa Rowan Williams on pitänyt HLBT-kirkonmiesten ja heidän partnereidensa kanssa niin salaisia ehtoollistilaisuuksia, että edes vastaava Lontoon piispa ei niistä tiennyt.

The Timesin mukaan Williams on toiminut vähintään epäkohteliaasti, ehkä mahdollisesti rikkonut kirkko-oikeutta. Alunperin salaehtoollisen piti olla Pietarin kirkossa Eaton-autiolla, mutta kun se tuli julki, se siirrettiin Kaikkein pyhimpien kirkkoon lähelle Toweria. Tilaisuus oli niin arkaluontoinen, että jopa osanottajalistat hävitettiin. ("Luettuasi polta tämä viesti"???)

Tapahtuman tekee erityisen tulenaraksi se, että anglikaaninen kirkko on hajoamassa homokysymyksen vuoksi. Kesällä on ratkaiseva piispainkokous. Edellinen piispainkokous vuonna 1998 Lontoossa totesi, että homo, joka käytännössä toteuttaa homoseksuaalisuuttaan, ei elä raamatun oppien ja kirkon järjestyksen mukaisesti. USAn episkopaalikirkko provosoi 2003 ja valitsi piispaksi homon, Gene Robinsonin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Joidenkin piispojen mukaan ehtoollisen on aina oltava kaikille kristityille avoin tilaisuus. Se ei saisi olla "salainen".

http://www.idea.de/index.php?id=355&tx_ttnews%5Btt_news%5D=60530&tx_ttnews%5BbackPid%5D=18&cHash=bd3a2dbcdc

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!