Istanbulissa homo-kunniamurha?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 4

Independent kertoo Ahmet Yildizistä, 26-vuotiaasta opiskelijasta, jonka epäillään joutuneen gay-kunniamurhan uhriksi. Hän oli aktiivinen gay-politiikassa. Viime vuonna hän edusti maataan San Fransiscossa kansainvälisessä gay-tapaamisessa. Nyt hänet ammuttiin Istanbulissa. HLBTI-järjestö Lambdassa epäillään, että hän joutui kunniamurhan uhriksi. Tilanne on vaikea. Mitä enemmän homoja yritetään saada Turkissa näkyvämmiksi, sitä suuremmaksi tulee tällaisten tapahtumien vaara.

Ahmetin ystävä kertoo, että Ahmetin ja hänen perheensä välit olivat kireät. Hän oli kotoisin itäisestä Turkista. Perhe halusi hänet kotiin, hoitoon ja naimisiin. Alkuvuodesta hän kävi yleisen syyttäjän luona kertomassa, että hän on saanut murhauhkauksia. Asia pyyhittiin villaisella ja nyt hän on kuollut. Poliisi tutkii tapausta.

Media ei ole kiinnostunut tai vain nauraa homojen kohtaamalle väkivallalle. Nytkin on suuri todennäköisyys, että asia lakaistaan maton alle ja unohdetaan. Turkissa on pitkä kunniamurhien perinne. Hallituksen selvityksen mukaan joka viikko joku joutuu kunniamurhan uhriksi Istanbulissa. Useimmiten uhrit ovat naisia, mutta nyt nähdään ensimmäinen homo-tapaus.
Kuva:
http://www.independent.co.uk/news/world/europe/was-ahmet-yildiz-the-victim-of-turkeys-first-gay-honour-killing-871822.html

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

4 kommenttia

Siis todistettavasti ensimmäinen. Voi niitä olla enemmän.
Murhatun gay-aktivistin miesystävä on paennut Turkista. Hänellä on Saksna passi ja suurlähetystö kehotti häntä lähtemään pois. Ahmed Yildizin kotiväkeen on yritetty yhteyttä hautajaisten vuoksi, mutta mitään kontaktia ei ole saatu.
(PinkNews)