APA tarkastelee suhtautumistaan homouteen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 1

APA The American Psychological Association, eli Amerikan psykologien järjestö alkaa työryhmässä tarkastella 10 vuotta sitten tehtyä päätöstään, jonka mukaan homoja ja lesboja ei tulisi hoitaa mielisairaina. APA:n 1997 määrittelyssä "eheyttämisterapioita" ei erikseen todettu haitallisiksi. Homojärjestöt ovat toiveikkaita, että eheyttämisterapiat saavat nyt perinpohjaisen tarkastelun ja niiden käyttö torjutaan homojen terapointiin.

Amerikassa homoja vastaan vihamielisesti toimivat tahot, kuten Focus on the Family -järjestö, ovat hermostuneet perinpohjaisesti ja aloittaneet mittavan lobbauksen. Alkajaisiksi järjestö on syyttänyt APAa "joutumisesta homolobbareiden taskuun". Vihjataan siis, että homot ohjaisivat APAn kannanottoa. FoF on vaatinut omaa edustajaansa työryhmään. Siihen ei APA ole suostunut.

APAn edustaja totesi, että kuuden hengen työryhmä tulee tarkastelemaan homojen eheyttämisterapioiden vaikutuksia vain tieteelliseltä pohjalta. "Me emme voi ottaa huomioon perustavaalaatuisesti negatiivisia uskonnollisia näkemyksiä homoseksuaalisuudesta."

Homojärjestö PFLAG totesi, että nk. Ex-gay-terapiat ovat erityisen vahingollisia nuorille LGB-ihmisille, aiheuttaen masennusta ja itsemurhia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

APAn työryhmä antaa alustavan raportin tämän vuoden joulukuussa. Lopullinen raportti valmistuu maaliskuussa 2008.

Lähteitä: PinkNews.co.uk, Advocate.com

1 kommenttia

Lueskelin hieman noiden uskonnollisten ääriryhmien kannanottoja heidän medioissaan. He lataavat julki nyt kaiken sen kielteisen, minkä ovat ikinä homoista keksineet, lyhyestä elinajanodotteesta jopa homoudesta valintana.

Olisin minäkin syvästi huolestunut organisaation vastuuhenkilönä, jos pitkään vaivalloisesti ja isolla rahalla rakennettu homojen vastainen korttitalo saatetaan kohta potkia kasaan perusteellisesti.

Oletan, että työryhmälle ei tieteellisesti puoltavaa, ex-gay-terapioita tukevaa evidenssiä löydy riittävästi.

Saapas nähdä, ovatko Aslan ja Ari Puonti hiljaa tästä.