USAn vaalit ja homokysymys

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Obama ja homokysymys


Denverin puoluekokouksessa demokraatit tavoittelivat kilvan homojen ja lesbojen suosiota. Sen sijaan republikaaneilla on säilynyt kova linja HLBTI-väkeä kohtaan.

Demokraateilla on hyvä viikko takanaan. Tv-kanavat ylistivät puheita Fox News -kanavaa lukuunottamatta. Mielipidetiedustelujen mukaan Obama on taas johdossa. Erityistä huomiota kiinnitettiin homo- ja lesboäänestäjäkuntaan. Toissa päivän puheessa Obama 80 000 katsojan edessä Stadionilla ja miljoonien tv-katsojien läsnäollessa mainitsi myös homokysymyksen: "Tiedän, että on erilaisia näkemyksiä samaa sukupuolta olevien avioliiton suhteen. Mutta me kaikki olemme yksimielisiä siitä, että meidän homoveljemme ja lesbosisaremme ansaitsevat sen, että he pääsevät sairaalaan katsomaan rakastamaansa ihmistä. Muutenkin heidän on voitava elää ilman syrjintää ".

Kokouksen äänioikeutetuista 8% oli homoja ja lesboja - enemmän kuin koskaan ennen. Monet heistä valitsivat 47-vuotiaan Obaman. Homodemokraatit pitivät oman kokouksensa, johon tuli mukaan Obaman puoliso Michelle. Hän puhui homojen omassa kokouksessa.

Homojen ja lesbojen äänet ovat tärkeitä. Heidän äänensä muodostaa kaikista äänistä 4-5%. Vaalista tulee hyvin tiukka. Yli kymmenessä osavaltiossa Obaman ja McCainin välinen ero tulee olemaan vain muutaman prosentin. Jokainen ääni Obaman puolesta on silloin merkitsevä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Homoaktivistit ovat kuitenkin moittineet, että Obama ei halua avata avioliittoa homoille ja lesboille. Myös hänen suhteensa fundamentalistisiin uskontoryhmiin herättää huolta. Kuitenkin Obama on kaiken aikaa puhunut homojen ja lesbojen tasa-arvoisesta kohtelusta (rekisteröity parisuhde). Lisäksi hän haluaa homot avoimesti armeijaan. Myös viharikoksia pitää hänen mukaansa tehokkaammin tutkia.


Entä McCain?


McCain ei halua sotkeutua homoasioihin. Kyselyjen mukaan 10-20% homoista ja lesboista tukee McCainia j a arvostaa hänen persoonaansa ja kokemustaan ulkopolitiikassa. Lisäksi republikaanit lupaavat alentaa veroja.

Republikaanien vaaliohjelma, jossa on 20 000 sanaa ja joka on vasta konseptiasteella, homot nähdään uhkana perheelle ja armeijalle. Periaateohjelmassa mainitaan, että koska lasten tulevaisuus suojataan parhaiten heteroliitoissa, halutaan perustuslakiin muutos, jolla avioliitto määritellään miehen ja naisen liitoksi. Näin kertoo National Public Radio. Aktiivisten tuomareiden toimintaan pitää saada stoppi. He yrittävät vesittää avioliiton. Esimerkkinä ovat Massachusets ja Kaliformia. 71-vuotias McCain ei kuitenknaan halua liittovaltiotasoista lakimuutosta vaan jokainen osavaltio päättäköön.

Republikaanien periaateohjelmassa myös torjutaan kaikki syrjintälait, joissa syrjintäperusteena mainitaan homot ja lesbot. Heidät halutaan myös pois armeijasta, jotta asevoimat säilyisivät maailman parhaina. Sotilaskulttuuri ja homoseksuaalisuus ovat ristiriidassa.

(Queer)

1 kommenttia

Morsiamet ja sulhaset takaisin


Focus online kertoo, että Kaliforniassa otetaan homoliittojen kohdalla uudelleen käyttöön termit "sulhanen" ja "morsian". Viime aikoina avioliittopapereihin on merkitty "osapuoli A" ja "osapuoli B". Marraskuun puolivälistä alkaen avioliittoon menevät voivat itse ruksata itsensä sulhaseksi tai morsiameksi. Ja homoliitossa voi siis olla kaksi sulhasta tai kaksi morsianta.