USA:n uskovaisilla äärikonservatiiveilla edessä alamäki

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 2

Useista arvioista Rapakon toiselta puolen olen lukenyt siitä, että kävi parhaillaan käytävissä presidentivaaleissa miten tahansa, uskovaisilla äärikonservatiiveilla on edessä kannatuksen alamäki. He ovat mekastaneet pidättäytymis- abortti-, kantasolu-, homoavioliittokysymyksillä istuvan presidentin aktiivisella tuella kahdeksan vuoden ajan. Mormoonikirkkohan on ollut jopa massiivisella rahallisella panoksella estämässä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tasavertaisen kohtelun toteutumista Yhdysvalloissa. Samaan aikaan sateenkaari-ihmiset ovat tulleet aikaisempaa paljon näkyvemmiksi. Ihmiset ovat alkaneet hiljalleen ymmärtää, etteivät homot ole sen oudompia kuin muutkaan ihmiset.

Viimeisimpänä ilmiönä tästä on erittäin kuuluisan amerikkalaisen jalkapallon mestaruussarjassa (NFL) pelaavan Steve Youngin ja hänen vaimonsa liittyminen Kalifornian homoavioliittojen kannattajien joukkoon. Asia on kahdella tavalla merkittävä. Urheilun piirissä siellä homokysymys on edelleen vaikea asia. Vielä merkittävämpää on se, että Steve Young on mormoonikirkon aktiivinen jäsen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Sillä korjauksella, että se kirjoitetaan yhdellä o:lla mormonikirkko. Ja tietenkin myös sillä, että Jeesukseen uskovilla ei ole edessään koskaan mitään muuta kuin ylämäkeä.
Äärikonservatiivien ja evankelikaalien kiihtyvä alamäki lienee tosiaan väistämätön nyt kahdeksan lihavan vuoden jälkeen.

Tosin tuo jo entinen ammattilaisjalkpapalloilija Steve Young on ikävä kyllä osoittautunut monien muiden vanhoillisen kirkkonsa otteessa olevien tavoin venkoilijaksi.

Hän on antanut lausunnon, jonka mukaan hän ei missään tilanteessa ole antanut lupaa oman nimensä käyttämiseen minkään poliittisen päämäärän ajamisessa, vaikka hänen vaimonsa Barbara on ilmoittanut perheensä (sananselittäjät kertovat "perheen" tarkoittaneen tässä vaimon omia verisukulaisia eikä hänen avioliitton kautta perustamaansa perhettä) vastustavan perustuslain muuttamista niin, että homoavioliitot tulisivat laittomiksi.

Barbaran veli on homo, mikä lienee saanut hänet pohtimaan tätä asiaa myös henkilökohtaiselta kannalta. Steve taas vakuuttelee olevansa uskollinen kirkkonsa kannattaja ja luottavansa lujasti kirkon johtajien arvostelukykyyn ja auktoriteettiin. Hän aikoo myös ehdottomasti äänestää mutta ei kerro, äänestääkö hän lankonsa ihmisoikeuksien puolesta vai niitä vastaan.

Uutinen: http://www.ksl.com/?nid=148&sid=4686916