USA: Avataanko avioliitto viidessä osavaltiossa?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Liberaalimmat tuulet puhaltavat monien osavaltioiden parlamenteissa. Nyt odotellaan, että viidessä osavaltiossa avioliitto avaataan homoille ja lesboille tämän lainsäädäntökauden aikana. Nämä osavaltiot ovat itärannikolla: New York, New Jersey, New Hampshire, Rhode Island ja Maryland. Todennäköisintä se on New Yorkissa. Siellä demokraatit ovat enemmistönä ensi kertaa 40 vuoteen. Vuonna 2007 avioliiton avaaminen epäonnistui republikaanien vastustukseen. Nyt on odotettavissa, että lakiehdotus tulee parlamenttiin. Kuvernööri David Paterson on jo ilmoittanut, että hän tukee avioliiton avaamista.

Samantapainen tilanne on naapurivaltiossa, New Jerseyssä. Demokraattinen kuvernööri Jon Corzine tukee avioliiton avaamista. Parlamentissa ovat lisääntyneet asiaa tukevat voimat. Oikeuden päätöksellä hyväksyttiin jo vuonna 2006 rekisteröity parisuhde samoin oikeuksin ja velvollisuuksin kuin avioliitto. Homojärjestöt pitävät sitä kuitenkin vain välivaiheena.

New Hampshiressä kansanedustaja Jim Splaine ilmoitti, että hän tuo parlamenttiin lakiesityksen avioliiton avaamisesta. Esityksen taakse hänen mukaansa löytyy tarpeeksi tukijoita.Republikaanit ovat asettuneet vastarintaan. He yrittävät mitätöidä vuoden 2008 alussa voimaan tulleet rekisteröidyt parisuhteet.

Rhode Islandilla ja Marylandissa vahvistuneet demokraatit haluavat avata avioliiton. On vielä epäselvää, löytyykö tarpeeksi kannatusta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Homojen ja lesbojen avioliitto on tällä hetkellä tuomioistuimen päätösen johdosta Kaliforniassa, Massachusetissa ja Connecticutissa. Kaliforniassa se kuitenkin luultavasti kaatui kansanäänestyksessä.

(queer)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!