USA/SF: Ryysis homoavioliittoon

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 3

AP:n uutisessa kerrotaan samaa sukupuolta olevien parien rynnistävän suurin joukoin avioliittoon ennen marraskuun äänestyspäivää. On mahdollista, että äänestyksessä homoavioliitot voivat tulla kielletyiksi. Kesäkuun puolessa välissä nämä avioliitot tulivat Kaliforniassa laillisiksi. Avioliittoja on solmittu näinä muutamana kuukautena lähes 11 000. Massachusettsin osavaltiossa tämä on ollut mahdollista toukokuusta 2004. Siellä liittoja on solmittu 10 400.

Rynnistys on ollut niin mittava, että ehkä kaikki eivät ehdi tulla vihityiksi ennen äänestyspäivää. Epäselvää on milloin äänestyksen tulos tulee voimaan. Siihen voi kulua aikaa. Tuloksien odotusjaksona solmitut avioliitot saattavat joutua erityiskohteluun.

Homoavioliitot kieltävän lakimuutoksen puolesta uskonnolliset yhteisöt ja konservatiiviset tahot ovat kaataneet rahaa Kaliforniaan. Viimeisimpien tietojen mukaan lakimuutoksen kannattajat ovat enemmistönä.

Oma arvioni on, että jos lakimuutos menee läpi, siitä seuraa Kaliforniassa mittava juridinen sotku.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

3 kommenttia

Kalifornian homopiireissä ollaan todella huolestuneita lähestyvästä äänestyksestä, joka saattaa nollata homoavioliitot tuossa osavaltiossa. Konservatiiviset ja vanhoillisuskonnolliset piirit ovat pistäneet todella paljon rahaa mainoskampanjoihin. Pelottelukampanja tuntuu vaikuttavan. Esimerkkinä Sacramentossa perhe, jossa on kolme lasta ja he omistavat pienen talon. He ottivat säästötililtään 50 000 USD vaalikampanjaan. Perheen äiti totesi: "Päätöksemme oli helppo, koska tällä vaikutetaan lastemme ja heidän lastensa hyvään tulevaisuuteen." Mielestäni kommentti on täysin käsittämätön. Noita ihmisiä on johdettu harhaan ja pahasti.

LA Times oli laskeskellut homoavioliiton vastustajien kampanjointiin kerätyn 26,1 miljoonaa dollaria. Puolustajat ovat keränneet 21,8 miljoonaa. Suuri osa vastustajien rahoituksesta on tullut osavaltion ulkopuolelta. Mormoonikirkon osuus on peräti 40%. Mielenkiintoiseksi heidän aktiivisuutensa tekee se, että vajaa vuosisata sitten mormooneilla moniavioisuus oli yleistä. Heillä on siitä vieläkin jotakin jäljellä. Tästä huolimatta he ovat nyt ajamassa suurella rahalla yhden miehen ja yhden naisen liittoja vain ainoaksi avioliiton muodoksi. Tässä kohden voi mormoonikirkkoa sanoa aidosti tekopyhäksi.

Homopiireissä on valitelttu sitä, etteivät Kalifornian homot ymmärrä asian todellista vakavuutta. He voivat jopa jättää äänestämättä.
Perheen äiti totesi: "Päätöksemme oli helppo, koska tällä vaikutetaan lastemme ja heidän lastensa hyvään tulevaisuuteen."

Toivottavasti tuon perheen lapset osoittautuvat homoiksi.