Baijerin osavaltiovaalit: kristillisdemokraatit alamäessä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Tänään on Baijerissa osavaltiovaalit. Homoille ja lesboille ei niissä vaaleissa ole mitään erityistä. Kristillisdemokraatit CSU (= kristillissosiaalinen unioni) ovat olleet vallassa vuosikymmeniä. Heidän ääniosuutensa on ollut yli 50%, joten he hallitsevat osavaltiota suvereenisti. Nyt ennusteet lupaavat, että kristillisdemokraattien valtakausi on ohi ja ääniosuus jää alle 50%.

Monet maallikkoasiantuntijat ihmettelevät, että CSU:ta odottaa tappio, vaikka Baijeri on menestyvä osavaltio. Münchnenin alueesta on kehittynyt eräänlainen "piilaakso". Nyt kuitenkin odotellaan, mitä USAn pankkikriisi vaikuttaa Baijerin pankkijärjestelmään.

Baijerilla on kaunista vuoristoluontoa. CSU on pitänyt huolta, että mahtavat autobaanat vievät virkistyshaluiset asukkaat suoraan suojelualueille ja niiden läpi, eikä tarvitse jonotella pikku teillä. Myös atomienergia on CSU:n ohjelmassa,

Baijerin CSU on pitänyt jo seitsemän vuotta huolta siitä, että homoliitot eivät ole tasa-arvoisia heteroavioliittojen kanssa. Kun homoliittolaki tuli vuonna 2001, Baijeri halusi kaataa lain perustuslakituomioistuimessa. Kaatoyritys ei onnistunut. Homoliittoihin haluavia ei päästetty normaaleihin avioliiton solmimistiloihin (paikallisiin avioliittotoimistoihin) vaan liitot on solmittu kaupungin lakimiehen toimistossa (jotkut kristillisdemokraatit suosittelivat, että homoliitot voitaisiin solmia kaupungin eläinläääkärin toimistossa!).

1 kommenttia

Kristillisdemokraatit romahtivat - tuleeko homoliitoille tasa-arvo


Kristillisdemokraattien romahdus näyttää suuremmalta kuin olisi voinut kuvitellakaan. Nyt klo 20 ennuste näyttää kristillisdemokraateille 43,3%. Ennen se on aina ollut yli 50%. Tämä ehkä merkitsee, että homoliittojen vastustus murenee, ja Saksaan saadaan vihdoin tasa-arvo homo- ja heteroliittojen välille. Tällä hetkellä homoliitossa olevat eivät saa mitään niistä taloudellisista eduista, joita heteroavioliitossa olevilla on. Baijeri on ollut eturivissä vastustamassa tasa-arvoa.