AIDSin kieltäjät ovat yhä täällä

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • vaeltaja2006


Tosiasia-aineisto on vakuuttava,. HI-virus on kuvattu jo 3D:llä. DNA on selvitetty. Monistumismekanismit tunnetaan. Vaikutus immuunijärjestelmään on kuvattu seikkaperäisesti. Lääkkeet lisäävät elinikää. Siitä huolimatta on ihmisiä, jotka eivät usko HIVin ja AIDSin yhteyteen. Heistä on nyt kirjoitettu kirja:
Seth Kalichman, Denying AIDS: Conspiracy Theories, Pseudoscience, and Human Tragedy, 205 Seiten, Springer Verlag, Berlin 2009.

Kirjoittaja on psykologian professori Connecticutin yliopistosta. Hän yrittää selvittää aidsin kieltäjien motiiveja. Hän luettelee myös tunnetuimpia kieltäjiä ja pohtii, miten vaarallista se on, jos potilaat uskovat heitä. Kirjoittaja oli itse preventiotyössä Afrikassa, ja näki Etelä-Afrikan edellisen presidentin Thabo Mbekin toiminnan. Mbeki on aidsin kieltäjä ja hän pitää HIV-lääkkeitä myrkkyinä. Vaikutus oli laaja. Ihmiset eivät uskaltaneet ottaa vastaan lääkitystä.

Monia syitä löytyy AIDSin kieltämiselle. Yksi voi olla esim. usko vaihtoehtohoitoihin ja koululääketieteen torjunta. Monet panevat hanttiin, kun saavat positiivisen testituloksen eivätkä halua uskoa siihen.

Kirjoittaja kritisoi myös aids-tutkijoita. He vaikenevat aidsin kieltäjistä, ja sen takia nämä saavat lisää jalansijaa. Myös HIV-yhteisöjen on taisteltava väärää informaatiota vastaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!