Venäjällä varoitetaan lisääntyvästä homofobisesta väkivallasta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

28.1.2010

Pietarissa alkoi eilen oikeudenkäynti homoja tappanutta Michail Kurilikaa vastaan. Kurilika on Slovakian ja Ukrainen kansalainen. Hän tappoi homouhrinsa ja ryösti arvokkaat tavarat. Hänellä oli teoria: mitä vanhempi mies, sitä rikkaampi. Uhrit löytyivät internetistä. He kutsuivat Kurilikan kotiinsa tuhoisin seurauksin.

Oikeudenkäynti on pidetty suljetuin ovin. Uhreja halutaan tällä tavoin suojella.


28.8.2009

Gayaktivistit kertovat, että Pietarissa väkivalta homoseksuaalisia ihmisiä vastaan on lisääntynyt. Viime vuonna on ollut kuolemaan johtaneita väkivaltatapaukasia. Tapauksia tutkivat viranomaiset ovat syyllistyneet homojen ja lesbojen ihmisoikeusloukkauksiin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Esimerkiksi on otettu ukrainalaisen miehen murha 20. elokuuta 2008. Viranomaiset ovat tutkineet murhaa, ja myönnetään, että syynä oli homoviha. Mutta tutkimusten aikana syyllistyttiin massiivisiin ihmisoikeusloukkauksiin. Homot elivät murhan takia pelon vallassa, mutta ongelmana oli myös poliisin epäpätevyys. Esim. syyskuussa 2008 tehtiiin ratsiat kahdelle gayklubille. Kymmeniä klubeilla kävijöitä pidätettiin. heitä pilkattiin, haukuttiin, lyötiin ja nöyryytettiin. Homofobisia murhaajia etsittiin homojen keskuudesta.

Maaliskuussa 2009 on pidätetty yksi epäiltynä homojen murhista, mutta syyttäjälaitos ei anna tutkinnasta mitään tietoja.

www.lgbtnet.ru

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!