Madonna puolusti Bukarestissa romaneja ja homoja

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

Heslingin Sanomien uutisessa kerrotaan, että konsertissa oli 60 000 kuulijaa. HS: "Tunnelma muuttui vihamieliseksi, kun Madonna totesi olevansa hyvin surullinen siitä, että Itä-Euroopan maissa romanien syrjintä on yleistä. Hänelle buuattiin vielä enemmän, kun hän otti esille homojen sorron".

Asiasta kerrotaan Helsingin Sanomien "Viihde"-osastossa. Madonna esiintyi Romaniassa keskiviikkona.

Romaniassa arvioidaan olevan 500 000 romania. koko Euroopassa heitä on 12 miljoonaa.

*****

AP:n uutinen kertoo, että tuhannet kuulijat buuasivat ja pilkkaisvat madonnaa, kun hän kertoi: "Minulle on kerrottu, että ...koko itäisessä Euroopassa on paljon romanien ja mustalaisten syrjintää. Olen siitä hyvin surullinen". Jotkut harvat hurrasivat, kun hän lisäsi: "Me emme usko syrjintään. Me uskomme vapayuteen ja yhtäläisiin oikeuksiin kaikille.". Mutta lisää buuauksia tuli, kun hän mainitsi homoseksuaalien ja muiden syrjinnän.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ionut Dinu 23 v.kertoi: "Buuasin, koska minusta ei ollut totta, mitä hän puhui. Mikä hän on kertomaan meille näistä asioista."

Yksi romanimuusikko kertoi: Asenne romaneihin on kahdenlainen. Toisaalta heidät hyväksytään saippuaoopperoissa muusikkoina, pidetään mustalaismusiikista ja käydään konserteissa. Mutta on myös vahva väkivallan aalto Italiassa, Unkarissa ja Romaniassa. Poliitikkojen täytyy tehdä jotain. Ihmiset pitää kasvattaa syrjimättömyyteen.

Romaniassa syrjintää on valtion johdossakin. Romanian presidentin kuultiin vuonna toukokuussa 2007 sanovan vaimolleen eräästä journalistista: "toi haiseva mustalainen". Myöhemmin presidentti pyyti anteeksi.

Myös Bulgariaa, Tsekkiä ja Slovakiaa on syytetty ennakkoluuloisuudesta romaneja kohtaan.

(AP)

Lehtiuutinen
YouTube: Madonna puolusti romaneja ja homoja

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!