Saksa: oikeusministeri haluaa sateenkaariperheille täyden adoptio-oikeuden

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006


Saksassa on arviolta 6 600 lasta, jotka kasvavat kahden äidin tai kahden isän perheissä. Ja lisää tulee koko ajan. Oikeusministeri Zypries (sosdem) haluaa nyt tämän tilanteen lakiteksteihin. Hän haluaa laajentaa adoption koskemaan myös sateenkaariperheitä. Homo- ja lesboparit ovat yhtä hyviä vanhempina kuin perinteiset isä ja äiti. Zypriesin tukena on uusi tutkimus. Tällä hetkellä vain parin toinen osapuoli voi adoptoida. Toinen sapuoli saa ns. "pienen huoltovastuun".

Zypries perusteli omaa kantaansa: "Lasten paras on sateenkaariperheissä yhtä turvattu kuin muissakin perhemuodoissa. Näiden lasten persoonallisuudenkehitys, ja koulu- ja ammattimenestys on positiivista". Eroja heteroperheiden lapsiin ei ole.Tutkimus paljastaa, että useimmilla sateenkaariperheiden lapsilla ei ole ollut mitään syrjintäkokemuksia vanhempiensa vuoksi. Jos tällaista on tapahtunut, se on ollut lähinnä nimittelyä. Tällä hetkellä Saksassa on rekisteröidyissä parisuhteissa elävillä 2 200 lasta. Näistä tutkittiin 693 niin, että vanhemmat kuvasivat tilannetta. Lisäksi 95 lasta oli henkilökohtaisesti mukana tutkimuksessa.

Tutkimus paljasti, että ne argumentit, joita käytetään adoptiota vastaan, ovat lähinnä olettamuksia. Käytäntö on toisenlaista. Siitä huolimatta kristillisdemokraatit (CDU/CSU) kiirehtivät antamaan lausunnon, jonka mukaan lapsen paras on aina perhemuoto, jossa on isä ja äiti. Oikeusministeri Zypriesiä syytettiin halpahintaisesta ääntenkalastelusta. Vaalit on lähestymässä (27.9.2009). Kristillisdemokraatit vielä korostivat, että he eivät halua täydellistä tasa-arvoa hetero- ja homoparien välille.

(Spiegel)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!