USA Salt Lake City: Homopusut kielletty Mormonitemppelin kohdalla

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • Juhani Viherlahti

20.7.2009
Huutokilpailu mormonitemppelin edustalla.
Jo toisena peräkkäisenä sunnuntaina mormonitemppelin edustalla pidettiin suutelumielenosoitus vastalauseena 9.7.2009 pidätetyksi tulleen miesparin kohtelusta.

Mormoniuskovaiset olivat järjestäneet samaan aikaan vastamielenosoituksen. He olivat varustautuneet suurilla julisteilla, joissa homous tuomittiin.

Ryhmien välille syntyi äänekäs huutokisa. Ketään ei pidätetty.

Lähde: Uutistoimisto AP

18.7.2009
Perjantaina Mormonikirkko antoi lausuman, jolla se puolusteli miesparin pidätystä.

Kirkon turvamiehet väittävät, että oli kyse muustakin kuin vain poskisuudelmasta. Heidän mukaansa miehet suutelivat kiihkeästi, käpälöivät toisiaan, käyttäytyivät rienaavasti ja käyttivät rivoa kieltä, sekä mitä ilmeisimmin olivat humalassa. Miehet eivät olleet poistuneet pyydettäessä, vaan ryhtyivät rienaamaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

17.7.2009
Miespari oli palailemassa konsertista. He oikaisivat aukion poikki, jonka reunalla sijaitsee Mormoni-temppeli. Miehet suutelivat aukiolla. Vartiomiehet vaativat heitä poistumaan. Kun miehet kysyivät syytä, heidät pistettiin käsirautoihin ja poliisit kutsuttiin paikalle. Kuulusteluissa heidän väitettiin kulkeneen luvattomasti yksityisellä alueella. Miehet olivat sitä mieltä, että he tulivat pidätetyiksi vain siksi että ovat homoja. Välikohtauksesta tuli julkinen.

Sunnuntaina Mormonitemppelin kohdalla pidetään suutelumielenosoitus (kiss in). Media tulee olemaan tietenkin paikalla. Mormonit ovat saaneet viime kuukausina mittavasti kielteistä julkisuutta esimerkiksi rahoittamalla Kalifornian homoavioliittolain kumoamista äänestyksessä.

365Gay.Com on ehättänyt tekemään "oppaan" siltä varalta, että olisi sattumalta oman kullan (samaa sukupuolta) kanssa mormonien maaperällä ja mitä lemmenosoituksista voisi seurata.

Muutama esimerkki ohjeesta:

Suukko poskelle: Käsirautoihin

Eurooppalainen kummankin posken suudelma: Jalkaraudat

Lentopusu: Ei rangaista, mutta me tarkkailemme teitä

Huulisuudelma: Käsiraudat, jalkaraudat, Hannibal Lecter -naamari

Ranskalainen suukko: Kahleet, Lecter-naamari, pallot ja kettingit

Kaulan imutus: Viikko selliä jokaisesta fritsusta kaulalla

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!