Senioreille uusia malleja elämään: menikö perhekomissio liian pitkälle?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 1

Tänään ihmetellään, että perheministeri ei totutun kaavan mukaisesti ottanut vastaan mietintöä, jonka mukaan perhekäsitystä tulisi laajentaa ja tulisi hyväksyä myös useamman ihmisen elämisyhteisöt. Näin selvittäisiin tulevaisuudessa paremmin vanhusten hoivasta, kun lasten määrä kuitenkin perheissä vähenee. On paljon ihmisiä, joilla ei ole lapsia tai sukulaisia hoivaamassa.

Menikö mietintö liian pitkälle kristillisdemokraattisen perheministerin mielestä?

Eilinen uutinen


Berliinissä julkaistiin "Perhe ja demografinen muutos" -nimisen komission toinen selvitys perhemuutoksista lähivuosikymmeninä. Komissio vaatii, että homoseksuaalien rekisteröityä parisuhdetta on laajennettava myös muihin ihmisiin, jotka kaksin tai useamman ihmisen ryhmänä haluavat pitää huolta toisistaan ja elää yhdessä. Myös kolmen ja neljän ihmisen muodostamat yhteisöt tulisi hyväksyä. Käytännön esimerkkinä komissio mainitsi sen, miten käy perintöasioissa, vuokrasuhteessa tai vakuutuksissa, kun yksi partneri kuolee. Valtion tehtävä on edistää tällaisia elämismuotoja. Sosiaalipalveluihin ja sairaanhoitoon kuluu yhä enemmän rahaa, joten on etsittävä uusia ratkaisumalleja.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

(Rheinische Post)

Mietinnön sivulla 88 halutaan laajentaa rekisteröityä parisuhdetta (saksaksi)

1 kommenttia

> "Myös kolmen ja neljän ihmisen muodostamat yhteisöt tulisi hyväksyä."

Erinomainen ehdotus. Tuollaista pitäisi alkaa ajaa myös Suomessa. Mutta montako ihmistä tuollainen perhe voi pitää sisällään - rajaaminen neljään ei välttämättä ole hyvä ratkaisu.

Toisaalta tiedän vain kolmen ja neljän henkilön kimppaliittoja, isompia määriä ei ole tullut vastaan.