Englannin ulkoministeriö kehottaa puolustamaan HLBT-ihmisten oikeuksia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Englannissa ulkoministerin sijainen Chris Bryant on lähettänyt kirjeen kolmelle suurlähettiläälle, jotka osoittivat rohkeutta ja ryhtiä itäisen Euroopan pride-tapahtumien aikaan. Ric Todd on Varsovassa suurlähettiläänä. Hän määräsi sateenkaarilipun nostettavaksi salkoon Varsovan pride-marssin aikaan. Lisäksi hän käännätti puolaksi käsikirjan, jossa aiheena ovat homojen oikeudet. Varsovan hallituspiireissä suurlähettilään toimintaa paheksuttiin epäsopivana, ja syytettiin, että suurlähettiläs ylitti toimivaltuutensa.

Kiitosta sai myös Englannin Bulgarian suurlähettiläs Steve Williams, joka uskonnollisten ja äärikansallisten joukkojen uhasta huolimatta oli keskellä Sofian pride-paraatia. Kolmas tunnustusta saanut suurllähettiläs oli Englannin Romanian suurlähettiläs, joka osallistui Bukarestsin pride-kulkueeseen.

Ulkoministeriön tiedottajan mukaan homojen ja lesbojen perusoikeuksien ajaminen on yksi Englannin ulkoministeriön päämääristä.Sen vuoksi on valmistettu LGBT-Toolkit, eräänlainen käsikirja, homojen oikeuksista. Suurlähetystöjä kehotetaan edistämään HLBTI-väen oikeuksia sielläkin, missä hallitus ei katso asiaa hyvällä silmällä. Erityisesti joissakin Englannin entisissä siirtomaissa on hyvin homokielteinen ilmapiiri. Asia aiotaan nostaa esiin marraskuussa Trinidadilla kansainyhteisön huippukokouksessa. Siellä on mukana myös kuningatar ja Englannin pääministeri.


Miten kauan Englannissa vallitsee myötätuuli näissä asioissa? Vaalit pidetään ensi vuonna. Jos konservatiivit voittavat, voi tulla voimakas suunnanmuutos. Englannin Konservatiivit ovat mm. EU-parlamentissa liittoutuneet tänä kesänä uudenlaisten puolueiden kanssa. Nyt ollaan samassa EU-parlamentin ryhmittymässä, johon kuuluu Puolan homovastainen "Laki ja Järjestys" -puolue.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!