Trendinä Venetsian biennaalissa: homoseksuaalisuus

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

Venetsian biennaalissa näkyy yhtenä teemana homorakkaus. Erityisesti nousevat esiin Tanskan ja Pohjoismaden paviljongit di Castellon puistossa. Yhteisnäyttely "Collectors" tarjoaa eniten skandaalia uima-altaineen ja alastomine poikineen, kertoo venäläinen Kommersant-lehti. Kaksi työtä nousee erityisesti esiin: William Jonesin "Kommunismin kaatuminen gay-pornografian silmin" ja Wolfgang Tilemansin "FKK/Naturistit". Myös Tom of Finland on antanut vaikutteita. Jo aikaisemmin on kerrottu, että The Collectors ei ole perinteinen ryhmänäyttely. Yli kaksikymmentä eri-ikäistä ja uransa eri vaiheissa olevaa taiteilijaa ja muotoilijaa osallistuu prosessiin, jonka lopputulos on uudentyyppinen, enemmän elokuvalavastusta kuin taidenäyttelyä muistuttava kokonaisuus.


Myös Helsingin Sanomat kertoo Tanskan ja Pohjoismaiden paviljongeista. Kuraattoreina ovat olleet taiteilijapari Michael Elmgreen ja Ingar Dragset, samat miehet, jotka ovat suunnitelleet Berliinin homomuistomerkin. HS kertoo yksityiskohtaisemmin "Collector"-teoksesta. Katsoja joutuu Tanskan paviljongissa olemaan asunnonostajan roolissa ja Pohjoismaiden paviljongissa homomiehen elämän tirkistelijänä.

Tanskan paviljonki on lavastettu ydinperheen kodiksi. Pohjoismaisessa paviljongissa sen sijaan asuu tuntematon, mystinen Herra B., poikamies, mutta hän ei ole paikalla. Katsoja näkee siellä vain rattopoikia, jotka siemailevat wodka-tonicia ja talon varustus on kuin tutkielma David Hockneyn taulusta, kertoo Spiegel. Pohjoismainen paviljonki onSuomen, Ruotsin ja Norjan yhteinen tila.


Biennaali avautuu yleisölle huomenna.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Kommersant, yksi kuva
Helsingin Sanomien uutinen
Kuva taitelijaparista Elmgreen&Dragset

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!