Rooman Pride: Ruotsalainen MEP vetosi Rooman pormestariin

  • Uutinen
  • Pride
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

Ruotsissa europarlamentaarikolla Christoffer Fjellnerillä (moderaterna) riitti siviilirohkeutta. Hän kääntyi Rooman pormestarin puoleen ja vaati Pride-paraatin sallimista täydessä laajuudessa. Nyt on sovinto saatu uudesta reitistä.

Viime vuonna Italian sisäministeri Roberto Maroni sai aikaan lain, jolla uskonnolliset rakennukset suojellaan mielenosoituksilta. Nyt poliisi käytti lakia, eikä hyväksynyt vanhaa pride-paraatin reittiä. Ruotsalainen MEP Christofer Fjellner (moderaatit) kirjoitti Rooman pormestarille Gianni Alemannolle ja esitti huolestumisensa pride-paraatin saamasta kohtelusta. Mepin mukaan tämä osoittaa samaa trendiä, joka on näkynyt Riiassa ja Moskovassa tänä vuonna. Pride-paraateja on estetty ja niiden kimppuun on käyty.


Poliisin kanssa on päästy yhteisymmärrykseen uudesta pride-kulkueen reitistä ensi lauantaina. Kokoontuminen alkaa 15.30 paikallista aikaa ja lähtö on klo 16.30 Repubblica-aukiolta, ja reitti kulkee mm. Cavouria ja dei Fori Imperialia pitkin Piazza Navonalle. Järjestäjät ovat tyytyväisiä siihen, että reitti on arvokas ja näkyvyyttä tulee tarpeeksi. Istumalakko ja tuhansien ihmisten allekirjoitukset vetoomuksessa auttoivat.

Roomassa sit-in -mielenosoitus

Lauantai-iltana 7.6.2009 Rooman San Giovanni de Laternalla järjestettiin sit-in -mielenosoitus, koska poliisi ei hyväksy pride-paraaatin perinteistä reittiä, vaan tilalle on tarjottu lyhyttä reittiä, joka ei kulje minkään julkisen rakennuksen eikä paraatipaikkojen ohi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Taustaa


Rooman pride-paraati on 13. kesäkuuta. Nyt poliisi hyväksyy vain lyhyen reitin Piazza Bocca della Veritalta Piazza Navonalle. Järjestäjille se on aivan liian lyhyt reitti. Paraati on viime vuosina saanut mukaansa 100 000 ihmistä. Poliisilla on uusien lakien turvin lisää oikeuksia kieltää mielenosoituksia.

Roomassa ollaan seuraamassa Riian ja Moskovan esimerkkiä. Nyt tarvittaisiin poliitikkojen kontakteja Italiaan, koska kielto on hyvin huolestuttava, sanoo Ruotsista RFSL:n puheenjohtaja Sören Juvas. Pride-paraatit ovat viime vuosina menneet rauhallisesti, eikä mitään erityisiä turvallisuusriskejä ole ollut. Konservatiiviset ja uskonnolliset poliitikot kuitenkin yrittävät, että paraati ei kulkisi tärkeiden kirkkojen ja historiallisten paikkojen ohi.

(RFSL)

Alkuperäisen reitin piti alkaa San Giovannilta ja päättyä Piazza Navonalle. Poliisi vaatii lyhyttä reittiä: Piazza Boccalta Piazza Navonalle.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!