Lomalaiset HIVin levittäjinä?

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

Itävalta, Belgia, Tanska, Saksa ja Luxemburg ovat tyyypillisiä maita, joihin virusta kulkeutuu matkailijoiden mukana. Kreikan yliopistossa tehty analyysi on piirretty karttaan, josta näkyy HIVin leviämisreittejä. Mukaan oli 17 Euroopan maata. Maita, joista virus lähtee liikkeelle matkailijoiden ja maahanmuuttajien mukana, ovat Kreikka, Portugal, Serbia ja Espanja. Englanti on sekä alkuperämaa että vastaanottaja. Tutkimuksen tulokset on julkaistu Retrovirology-lehdessä.

Myös Israel, Norja, Hollanti, Ruotsi ja Sveitsi ovat sekä alkuperämaita että vastaanottajia. Puola on suljettu sillä tavoin, että HIV leviää pääasiassa huumeneulojen kautta. Tutkimuksessa keskityttiin Euroopassa laajimmalle levinneeseen HIV-muotoon HIV-1, alatyyppi B. Tutkimus osoittaa, että HIV-valistusta on kohdistettava paljon maasta toiseen liikkuviin. Heidän merkityksensä HIVin leviämisessä on suuri.

Tutkimus on em. lehden nettisivulla ja tämä referaatti perustuu Gayboy-sivuston artikkeliin. Tutkimukseen ei ole vielä ehditty perehtyä.

Kartan mukaan Suomi ei ollut mukana tutkimuksessa.

Tutkimusraportti

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!