USAn edustajainhuone: viharikoslakiehdotus hyväksyttiin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

USAn edustajainhuoneessa päätettiin viime viikolla lakiehdotuksesta, jossa viharikosten tunnusmerkkeihin lisätään rikos seksuaalisen suuntautumisen tai sukupuoli-identiteetin vuoksi. Äänestyksessä puolesta oli 249, vastaan 175. Vain 18 republikaania äänesti lain puolesta eli rintamalinjat aika hyvin pitivät. 17 demokraattia äänesti lakia vastaan.

Viharikoslain mukaan rikoksesta seuraava rangaistus on kovempi, jos rikoksen tekijällä on rotuun, ihonväriin, uskontoon tai kansalliseen etniseen ryhmään perustuva motiivi. 32 osavaltiossa tähän luetteloon on jo lisätty seksuaalinen suuntautumien.

Laki tunnetaan opiskelija Matthew Shepardin mukaan. Homojen vihaajat tappoivat hänet raa'asti vuonna 1998 vain 21-vuotiaana. Edustajainhuoneen keskustelussa republikaaninen kansanedustaja Virginia Foxx kuvaili että Matthew Shepardin nimen liittäminen tähän lakiin on väärin. Siinä murhassa oli kysymys vain nuorten välisistä onnettomista tapahtumasarjoista. Foxxin mukaan häntä ei surmattu, koska hän oli homo.


Miten lakiehdotus etenee?

Nyt laki menee senaattiin. Jos republikaanit haluavat, laki voidaan estää puhemaratonilla (filibustering). Vain 60 senaattorin enemmistö (heitä on kaikkiaan 100) voi keskeyttää puhemaratonin. Tällä hetkellä demokraattien puolella on 59 senaattoria. Yksi marraskuun senaattoripaikka on kuitenkin vielä avoinna. Minnesotassa demokraattinen Al Franken johtaa 225 äänellä republikaanikilpailijaansa. Lasketaan ja lasketaan ja lasketaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Obama on vaatinut, että laki pitää hyväksyä nopeasti. Viime vuosina laki on kaatunut presidentti Bushin vetoihin.

(queer.de)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!