Lambda Istanbul saa jatkaa toimintaansa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

Tämän päivän oikeudenistunto on mennyt tyydyttävästi. Lambda Istanbulia ei ole kielletty. Tulokseen ollaan tyytyväisiä. Koska järjestöä on kielletty homoseksuaalisuuden "mainostamisesta", järjestö ei voi käynnnistää mitään projekteja esim. kouluissa. Seuraavaksi odotetaan kirjallista päätöstä.

Kyseessä ei ollut Korkein oikeus vaan alueoikeus. Seuraavana vaiheena on, että kuvernööri voi valittaa Korkeimpaan oikeuteen.


Taustaa

Lambda Istanbulin toiminta on viime vuosina keskittynyt olemassaolon oikeuteen. Viranomaiset ovat yrittäneet kieltää HLBT-järjestön väittäen sitä siveettömäksi ja laittomaksi. EU:n ja Turkin välit ovat olleet aika kireät, koska Turkissa on ollut ihmisoikeusloukkauksia.Viime kuukausiin saakka on ollut viharikoksia HLBT-ihmisiä kohtaan. Jos uhrit yrittävät soittaa poliisille, apua ei tule. Vähemmistöjen oikeuksien hyväksyminen on tärkeä askel, jos Turkki haluaa EU:n jäseneksi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Viime kesänä herätti huomiota kunniamurha, jossa 26-vuotias gaymies ammuttiin kadulla kotinsa edessä. Tutkimusten nykyvaiheesta ei ole saatu mitään tietoja.

Logon teksti suomeksi: HLBT Solidaarisuusjärjestö

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!