Geneven kantonissa homoille lisää oikeuksia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 1

Sveitsissä, Geneven kantonissa hyväksyttiin kansanäänestyksessä 83% enemmistöllä homo- ja lesbopareille perintöoikeuksia ja muita etuja, jotka ovat jo voimassa muualla Sveitsissä. Parisuhdelaki hyväksyttiin 2004 ja se astui voimaan 1.1.2007.

Oikeistopuolue (UDC) vastusti ja koetti kampanjoida muutosta vastaan. Aikaisemmin tässä kuussa he aiheuttivat paheksuntaa mainoskampanjallaan, jossa samaa sukupuolta olevia pareja väitettiin lisääntymiskyvyttömiksi. Puolueen pääsihteeri lisäsi paheksuntaa lausuttuaan televisio-ohjelmassa, että homot eivät tee yhteiskunnan eteen mitään, koska heillä ei ole lapsia. Puolueen edustaja väitti, etteivät he ole homofobisia. Julisteet kuitenkin poistettiin.

http://www.pinknews.co.uk/news/articles/2005-4441.html

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Juhanin tietojen lisäksi mainittakoon, että Geneven vasemmistolaisenemmistöiset valtuusto ja hallitus (Conseil Municipal ja Grand Conseil) ovat hyvin närkästyneitä tästä äkkijyrkkien oikeistojyrien kampanjasta. Eri tahoilla kuuluu oltavan miettimässä, kuinka ko puolueen, UDC:n Geneven-osasto saataisiin oikeuden eteen vastaamaan kiihotuksesta kansanryhmää vastaan tai muusta vastaavasta rikoksesta. Ironista on kuintenkin, että sunnuntaina käydyissä vaaleissa UDC:n siis poistetut vaalimainokset toimivat suuren antikampanjan tavoin ja tuo Juhanin mainitsema vaali meni täysin nappiin ja homojen ja lesbojen oikeudet paranivat kerralla suuresti!