Enemmistö briteistä kannattaa LGBT-oikeuksia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 5

Tuore mielipidetiedustelu (2000 vastaajaa) osoittaa, että 85% briteistä kannattaa lainsäädäntöä, joka kriminalisoi homojen ja lesbojen syrjinnän työpaikoilla, asunnon saannissa ja adoptoinnissa. Laki tuli voimaan huhtikuussa.

Brittien mielestä lisää tulisi tehdä homojen ja lesbojen tasavertaisuuden edistämiseksi.

Kolme neljännestä kysellyistä suhtautuisi rauhallisesti tietäessään lastensa opettajan olevan homo. Oman lääkärin homous ei ole useimmille mikään juttu.

Yli kolmannes haastatelluista kertoi, että heillä on "hyvä käsitys" lesboista ja homoista.

Brittipotkupalloa on pidetty erittäin homofoobisena lajina. Yllätys: 92% totesi, ettei sillä ole väliä josko pelaaja on homo tai hetero. Vain pelitaidot ratkaisevat.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Brittiperinteistä kaikkein perinteikkäin on tietenkin kuninkaallinen perhe. 80% totesi, ettei heille olisi ongelma, jos kuninkaallisessa perheessä olisi homo.

Lähes 90% oli sitä mieltä, että lainsäädännössä pitäisi olla sanktiot vihanlietsonnasta seksuaalisen suuntautumisen perusteella. (Tämä on mielestäni tärkeä viesti homoja vihaaville uskontokunnille.)

Lähde: 365gay.com, May 23, 2007 - 7:00 pm ET
http://www.365gay.com/Newscon07/05/052307ukpoll.htm

5 kommenttia

Tutkimuksen datan keräsi markkinatutkimusyritys YouGov Plc. Yritys lähetti sähköpostitse kehotuksen osallistua online-mielipidetiedusteluun yrityksen tietokannasta poimituille henkilöille [1]. Henkilöt saavat rahaa mielipidetiedusteluihin vastaamisesta [2].

Vastausten edustavuus nojaa ainakin kahteen oletukseen: 1) mielipidetiedusteluilla rahaa keräävien, tietokoneenkäyttökykyisten brittien mielipiteet eivät merkittävästi poikkea kaikkien brittien mielipiteistä ja 2) kyselyyn vastanneiden mielipiteet eivät merkittävästi poikkea kyselyyn vastaamatta jättäneiden mielipiteistä.

Tutkimuksen perusjoukkona olivat kaikki aikuiset britit, eivät pelkästään jalkapallofanit. Niinpä tutkimuksen perusteella ei valitettavasti voida sanoa mitään brittiläisten jalkapallofanien homofobisuudesta.

[1] http://www.stonewall.org.uk/documents/living_together_final_web.pdf
[2] http://www.yougov.com/users/registrationIntro.asp
Tutkimuksesta ei selviä myöskään minkään muun homoja mahdollisesti vihaavan ryhmän suhtautuminen homoihin, esimerkiksi skinheadien. Mutta eikös tutkimus ollutkin briteistä yleensä, vaikka toki tutkimusjoukko rajautuu nyt nettiä käyttäviin britteihin, mikä on luultavasti nuorempaa ainesta kuin koko kansa ja luultavimmin myös paremmin toimeentulevaa.