Antwerpenissä Eurogames-kisat

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 7

Torstaista sunnuntaihin liikkuu Antwerpenin kaduilla ja urheilupaikoilla tavallista enemmän homoja ja lesboja. Arviolta 3000 homo- ja lesbourheilijaa saapuu kaupunkiin Eurogameseihin. Yleisöä tulee kolminkertainen määrä.

Ensivaikutelma kaupungista on, että siellä on paljon perinteisiin asuihin pukeutuneita juutalaisia. Lisäksi aseman seutu on tunnettu timanteistaan. Eläintarhassa voi nähdä aidon sarvikuonon. Brysselistä Antwerpeniin on vajaa 50 kilometriä.

Suomalaisiakin on lähdössä ja toivottavasti saadaan hyviä tuloksia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

7 kommenttia

Eurogames alkoi tänään Antwerpenissä. Se on suurin eurooppalainen urheilutapahtuma homoille ja lesboille. Mutta yhä edelleen käy keskustelu siitä, miksi tarvitaan erillisia kisoja GLBT-väelle. Asiasta on keskusteltu Antwerpenissä.

Erityisesti jalkapallo on vaikea asia, jos on homo. Ilmapiiri pelikentillä on liian syrjivä. Hyvä esimerkki on brittijalkalpalloiija Justin Fashanu, joka kahdeksan vuotta comingoutin jälkeen teki itsemurhan. Viime aikona on jalkapallon johtotasoilla alettu ymmärtää ja sanoa: Homofobia, islamofobia ja rasismi samanlaisia tuomittavia asioita jalkapallossa.

Naisten jalkapallo on useissa maissa leimattu ”lesbojen jalkapalloksi”. Niin myös meillä Suomessa, missä muutama vuosi sitten Helsingin Sanomat kirjoitti asiasta pitkän jutun sunnuntai-palstallaan.Helsingin Sanomain jutussa vihjailtiin mm. siihen, että lesbopariskunnat pelaavat yhteen ja jättävät heterotytöt sivuun. Artikkeli oli ikävään sävyyn kirjoitettu.

Miksi jalkapallo on niin homovihamielistä? Psykologi sanoo, että se on viimeinen mieheyden piilopaikka. Siellä on miesten sankareita.

Yksilölajeissa ei ole myöskään homoilla helppoa. Naiskalpamiekkailija Imke Duplitzer on kertonut kokemuksiaan. Hän kuvaa, että puhumattomuus on hankalaa. Nyrkkeily on erityisen homofobinen laji. Turkkilaissyntyinen nyrkkeilijä Oktay Urkal on ottanut tehtäväkseen hälventää homoihin kohdistuvaa syrjintää. Hän sanoo, että tosimiehen ei tarvitse syrjiä muita.

===============

Eurogamesien avajaisseremonia alkaa klo 21.30. Se pidetään Antwerpenin keskustassa Grote Marktilla. Avajaisissa on 3000 urheilijan paraati. Urheilun lisäksi kisoissa on laaja oheisohjelma – kulttuuria ja muuta hauskaa..
Kisat ovat jo päättyneet, mutta mitään elonmerkkejä ei Antwerpenistä ole tullut. Eurogamesin suivuilta ei löydy ainakaan pikaisella etsiskelyllä tulostietoja, ja meidän poikiemme (ja tyttöjemme?) HOT-urheiluseura tiedottaa yhtä vähän kuin Seta.