Kanada: Homomiehet tienaavat vähemmän kuin heteromiehet

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 5

Tutkimus, jonka on tehnyt Canadian Journal of Economics osoittaa homomiesten tienaavan 12 % vähemmän kuin heterot. Lesbonaiset sitävastoin tienaavat 15 % enemmän kuin heterot!

Uutinen kertoo homomiesten matalamman tulotason verrattuna heteroihin näkyvän tutkimuksissa myös USA:ssa ja UK:ssa.

http://esciencenews.com/articles/2008/10/29/homosexual.men.have.significantly.lower.personal.incomes.heterosexual.individuals

Tulos on vähintäänkin mielenkiintoinen ja kysymyksiä herättävä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

5 kommenttia

Tämä on vähän hapuileva arvaus, mutta voisiko asiaan olla jotain vaikutusta sillä, että monet homot hakeutuvat aloille, jotka ovat perinteisesti olleet naisvaltaisia; esimerkiksi hoitoalalle tai vaikka tarjoilijaksi. Naisvaltaisilla aloilla taas palkat ovat yleensä pienempiä kuin miesvaltaisilla aloilla.

Uutisen lausemuoto jättää tulkinnanvaraiseksi, onko homomiehiä verrattu vain heteromiehiin ja lesbonaisia vain heteronaisiin, vai onko molempia vähemmistöjä verrattu kummankin sukupuolen heteroihin. Jos esimerkiksi lesbonaisia on verrattu heteronaisiin, voisi sekin tulos selittyä sillä, että monet lesbonaiset hakeutuvat perinteisemmille miesten aloille.
Nermal saattaa hyvinkin olla aivan oikeassa. Itse ainakin pidän hänen teoriaansa aika todennäköisenä syynä tutkimuksen tulokselle.