HIV-kampanjan mainos sensuroitiin Ranskassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Ossi Halme
  • 1

Ranskalainen turvaseksin puolesta puhuva Act Up Paris-järjestö on joutunut sensuurin kynsiin. Mainontaa valvovalle elimelle oli liikaa nähdä kaksi alastonta miestä suutelemassa kampanjajulisteessa. Vaikka kuvassa ei "strategisia paikkoja" näytetäkään, joutui se silti hyllylle. Vastuullisen mainonnan ammattilaisten yhdistys päätyi sensuroimaan julisteen koska piti sitä turhan havainnollistavana muistutuksena HI-viruksen etenemisestä. Act Up syyttää mainostajia kaksinaamaisuudesta sanomalla, että vastaaviin toimiin ei olisi ryhdytty jos kuvassa olisi ollut heteropari.

Act Up on aikaisemmin herättänyt huomiota HIV-kampanjalleen mm. vaaleanpunaisilla polkupyöränsatuloilla.

Kuvainkki (El Pais-lehden sivustolta) http://www.elpais.com/recorte/20080102elpepisoc_2/XLCO/Ies/20080102elpepisoc_2.jpg

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Yritettiinkö kyseisellä kampanjalla tavoittaa erityisesti miesten kanssa seksiä harrastavia miehiä? Jos näin oli niin ymmärrän närkästyksen. Jos taas kohteena eivät mitenkään erityisesti olleet homoseksiä harrastavat miehet niin miksi miesparin kuvaa olisi pitänytkään käyttää? Sehän vain vahvistaisi entisestään vanhoja uskomuksia ja jälleen kerran etäännyttäisi heteroiden silmissä HIV/AIDS:in vain homojen ongelmaksi.