Kölnin kardinaali: homoliitot turmiollisia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3

Kölniläinen kardinaali Joachim Meisner on kritisoinut ihmisen himoja ja homojen parisuhdemallia. Homoparisuhde on turmellusta ja epäaitoutta. Vihreä poliitikko Volker Beck suivaantui ja haukkui kardinaalin "vihasaarnaajaksi". Nyt kardinaali aikoo viedä asian oikeuteen. Jo kesäkuussa hiippakunta tarttui samanlaiseen asiaan, kun kabaretisti Jürgen Becker haukkui Meisnerin "vihasaarnaajaksi". Kabaretistin mukaan Meisner oli saarnassaan julistanut Euroopan tapainturmelluksen alueeksi ja ihmisen himojensa orjaksi. Lokakuun alussa Meisner haukkui sveitsiläisellä pyyhiinvaelluspaikalla homoliitot. Ne kuulemma ovat turmiollisia.

Volker Beck sanoo, että Meisner haluaa homoilta pois heidän oikeutensa elämään. Kardinaalin hiippakunta on tullut tueksi ja selittää, että Meisner vain haluaa korostaa avioliiton ja perheen merkitystä. Myös Volker Beck on selitellyt sanomisiaan. Hän ei ole verrannut kardinaalia terroristiksi, islamistiksi eikä itsemurhaterroristiksi. Nimitys "vihasaarnaaja" tähtää vain puheiden sisältöön, ei ihmiseen.

Viime päivinä on käyty neuvotteluita, joilla pyritään tasaannuttamaan vihreiden ja kirkon ristiriidat.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

==========

Tänään saksalainen homojärjestö LSVD on julkaissut kannanottonsa kardinaalin puheista. LSVD:n tiedottaja moittii, että kardinaali mitätöi homojen ja lesbojen rakkauden ja parisuhteet epätodellisina ja turmeltuneina. Kuitenkin joka päivä tällaiset ihmiset ottavat vastuuta kumppanistaan ja seisovat toistensa rinnalla. Sillä, joka käyttää tuollaista vihamielistä ja hyökkäävää kieltä homoja ja lesboja kohtaan, ei ole perusteita loukkaantua, jos hänen näkemyksiään arvostellaan. Politiikassa pitäisi selkeästi asettua tuollaisia näkemyksiä vastaan, eikä polvistua kardinaalin eteen.

3 kommenttia

"Vihasaarnaaja"-sanan käyttö kielletty


Oikeus on päättänyt, että saksalainen vihreä poliitikko Volker Beck ei enää saa kutsua kardinaali Meisneria "vihasaarnaajaksi". Kansanedustajaa uhkaa 250 000 euron sakko tai 6 kuukauden vankeus. . Kardinaali vei asian oikeuteen ja selitti, että vihasaarnaaja on sellainen joka lietsoo ihmisiä uskonnolliseen kiihkoon ja väkivaltaan. Meisenr ei koe itseään sellaiseksi. Myös Beck itse ehti jo pahoitella lausumisiaan.

Kesällä oikeus määräsi samalla tavalla, että kabaretisti ei saa käyttää tuota sanontaa.
http://afp.google.com/article/ALeqM5hTqmA8mXQoOn-6rn-zBxJagWl9VA

Yksityishenkilöt ovat nyt nostamassa syytettä, jonka mukaan kardinaali harjoittaa kansankiihotusta ja loukkaa yhtä väestön osaa ja hänelle vaaditaan hänen käyttämiensä ilmausten kieltoa Saksan liittotasavallan alueella.
Saksan vihreiden puheenjohtaja Claudia Roth vaatii, että kirkonmiestenkin tulisi toimia enemmän yhteistyössä, eikä syrjiä homoja ja naisia. Äskettäin oli riita augsburgilaisen piispan Walter Mixan kanssa ja nyt kölniläisen kardinaalin Joachim Meisnerin kanssa. Claudia Roth on sitä mieltä, että jos kirkonmies osallistuu yhteiskunnalliseen keskusteluun aggressiivisesti ja vastakohtia korostaen, ei ole ihme, että tulee jyrkkiä vastanäkemyksiä. Joskus sananvalinnoissa voi mennä yli. Roth sanoi, että hän itsekin helposti latelee aika rajusti takaisin.
(pr-inside.com)