Kunnallisvaalit 2004 pidetty

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Kunnallisvaalit toimitettiin Suomessa sunnuntaina 24.10.2004. Äänestys oli edelliskertaa vilkkaampaa. Äänestysprosentti nousi vuoden 2000 kunnallisvaalien 55,9:sta selvästi. Näissä vaaleissa äänestysprosentti oli 58,6.

Suurimpia voittajia olivat SDP ja Kokoomus. Keskusta puolestaan menetti valtuustopaikkoja eniten. Myös Vasemmistoliitto, Kristillisdemokraatit ja Vihreät menettivät kannatustaan. Vihreitä toi alas erityisesti huono menestys pääkaupunkiseudulla. Helsingissä Vihreät menettivät neljä paikkaa.

SDP nousi äänimäärältään suurimmaksi puolueeksi ja Keskusta putosi kakkoseksi. Valtuustopaikkojen määrässä Keskusta on kuitenkin koko maassa edelleen ykkönen - kaikkiaan sillä on yli 4 400 valtuustopaikkaa, kun kakkosena olevalla SDP:llä on runsas 2 500 paikkaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ehdolla oli yhä enenevässä määrin avoimesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia ehdokkaita, sekä myös heteroehdokkaita, jotka suhtautuvat avoimen myönteisesti meikäläisiin. Läpi meni mm. Helsingissä Vasemmistoliiton listalta SETA ry:n hallituksen puheenjohtaja Tiia Aarnipuu sekä kaapista taannoin tullut entinen ympäristöministeri ja Vihreiden entinen puheenjohtaja Pekka Haavisto, kuten myös parisuhdelain "äiti" Outi Ojala Vasemmistoliitosta.

Lisää aiheesta:
- ranneliike.netin kuntavaalit 2004 -sivu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!