Eduskunnan sateenkaariverkoston Pride-kyselytunnilla ajankohtaisia sateenkaarikysymyksiä

  • Uutinen
  • Pride
  • vaeltaja2006
Eduskunnan sateenkaariverkostosta vasemmalta Elisa Gebhard (sosdem), Bella Forsgrén (vihreät), Mai Kivelä (vas) ja Anders Adlercreutz (RKP)

Kun toukokuussa 2015 juuri perustettu eduskunnan hlbti-verkosto järjesti ensimmäisen tilaisuutensa transHelsinki-tapahtuman yhteydessä, paikalla oli kansanedustajia kokoomuksesta, sosialidemokraateista, vihreistä, ruotsalaisesta kansanpuolueesta RKP:stä, keskustasta ja perussuomalaisista. Muutama vuosi sitten hlbti-verkosto muutti nimensä sateenkaariverkostoksi.

Pyrkimyksenä on saada tieto sateenkaariasioista kulkemaan eduskunnan sisällä ja kansanedustajien kesken koordinoidusti. Halutaan vaikuttaa lainsäädäntöön, mutta halutaan myös kuulla ihmisten tarinoita ja näkökulmia siitä, miten lainsäädäntö vaikuttaa yksittäisten ihmisten elämään.

Eilen keskiviikkona, kesäkuun 26. päivänä, sateenkaariverkoston keskustelutilaisuuteen osallistui neljän puolueen kansanedustajia: vihreistä Bella Forsgrén, sosialidemokraateista Elisa Gebhard, vasemmistoliitosta Mai Kivelä ja RKP:sta Anders Adlercreutz . Ainakin Kokoomus puuttui, samoin Keskusta.

"Hyvät ajat" näyttivät olevan ohi, kun esim. Suomen Uutiset otsikoi neljä vuotta sitten: "Valtioneuvostossa häärää salaperäinen sateenkaariverkosto". Kuitenkin perussuomalaisista ainakin Kike Elomaa oli vuoden 2015 tilaisuudessa.

Eilisen tilaisuuden loppupuheenvuoron piti Setan pääsihteeri Kerttu Tarjamo, joka toimii myös sateenkaariverkoston sihteerinä. Puheenvuorossaan Tarjamo sanoi, että tilanne kuitenkin kokonaisuudessaan pikku hiljaa paranee. Yhä useammat kansanedustajat suhtautuvat sateenkaarikysymyksiin vakavasti ja asiallisesti.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Seuraavissa audiotiedostoissa on eilinen keskustelu kokonaisuudessaan. Vain yleisökommentit on poistettu niiden yksityisyyden vuoksi. Puheenjohtajana toimii Setan puheenjohtaja Pekka Rantala. Keskustelua kuunnellessa tuntuu hurjalta, millaista perehtyneisyyttä nykyään kansanedustajilta vaaditaan. Mm. monet sukupuoleen liittyvät asiat, hoitokäytännöt ja viranomaisasiat ovat hyvin monimutkaisia ja vaikeasti selvitettäviä.

Audio
Helsinki pride2024 eduskunnan sateenkaariverkoston keskustelu alku1
Audio
helsinki pride 2024 eduskunnan sateeenkaariverkoston keskustelutilaisuus alku 2
Audio
Helsinki pride 2024 eduskunnan sateenkaariverkoston keskustelu-loppuosa

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!