Jyväskylän Seta: Rekisteröikää Pridet

  • Uutinen
  • Pride
  • jnsto
Pride-tapahtumilla on Jyväskylässä jo pitkä historia. Kuvassa vuoden 2012 Pride-kulkue, kärjessä Petri Janhunen. Kuva:jnsto

Jyväskylän Seta suosittelee  Pride-tapahtumien järjestäjille  tapahtumien ja tuotteiden rekisteröintiä.. Paikallisen Setan järjestämä Pride sai Patentti- ja rekisterihallituksen(PRH) tavaramerkkivahvistuksen toukokuun puolivälissä 2024. 

"Viha ja häirintä lisääntyvät tänä päivänä. On todella tärkeää suojata eri tapahtumia, etteivät muut joutuisi tähän samaan tilanteeseen, missä me olimme, Jyväskylän Setan puheenjohtaja Petri Janhunen sanoi sanomalehti Keskisuomalaiselle. 

Uskontotaustainen yhdistys oli syksyllä 2023 perustanut Jyväskylä Pride -nimisen järjestön, joka levittää netissä homo- ja transvastaisia tekstejä. Seta piti toimintaa häirintänä ja aloitti yli puoli vuotta kestäneen hakuprosessin.

Rekisteröinti suojaa tapahtumia ja tuotteita. KSML kysymykseen vastannut  PRH:n johtava neuvontalakimies Tuulimarja Myllymäki ei ottanut kantaa siihen, voisiko disinformaatiota harrastanut Jyväskylä Pride jatkaa kuitenkin edelleen toimintaansa samalla nimellä, koska sen päämäärät eroavat Setan Priden tavoitteista. 

Tavaramerkin haltija voi puolustautua loukkaamisia vastaan oikeusteitse. KSML:n mukaan Jyväskylän Seta pohtii parhaillaan jatkotoimenpiteitä asianajajan kanssa. Jyväskylä Pride -nimiseen tapahtumaan  ja tuotteisiin Jyväskylän Setalla on ratkaisun jälkeen  yksinoikeus.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!