Bear Park Cafe vaihtaa omistajaa

  • Uutinen
  • Vapaalla
  • Sami Mollgren
Helsingin Kalliossa, talvisen Karhupuiston laidalla sijaitseva Bear Park Cafe, sai uuden omistajan.

Helsingissä Kallion Karhupuistossa toistakymmentä vuotta toiminut Bear Park Cafe on vaihtanut omistajaa. Kahvilan aukioloajat eivät ole muuttumassa.

Asiasta kertoo Helsingin Sanomat

Lehden mukaan myynnin taustalla on omistajan eläköityminen. Kaupan oli sekä liiketila että kahvilaliiketoiminta kaikkine kalusteineen. Uudesta omistajasta ei toistaiseksi ole tarkempaa tietoa. 

Helsingin Sanomien jutussa käsiteltiin myös kahvila-alan yleistä kannattavuutta. Matkailu- ja ravintola-alan järjestö Maran toimitusjohtaja Timo Lappi sanoo, että kahvilayrittäminen on saman kaltaisessa ahdingossa kuin ravintola-ala, jos ei vielä pahemmassa. Taustalla ovat raaka-aineiden kallistuminen, inflaatio ja etätyöt. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Sosiaalisessa mediassa on hämmästelty muutaman viime vuoden aikana joitain Karhupuiston kahvilan käytäntöjä ja äkkiväärääkin asennetta asiakkaita kohtaan. Esimerkiksi pelkän kahvin nauttiminen kahvilan sisätiloissa ei ole sopinut, ellei samalla ole tilattu jotain syötävää.

Alkuaan Karhupuiston lippakioskissa kesäkahvilana käynnistynyt Bear Park Cafe aloitti ympärivuotisen toiminnan Agricolankadun ja Kaarlenkadun kulmaukseen lokakuussa 2009. Vuonna 2018 toiminta lippakioskissa päättyi. Alkuaikoina markkinointi oli suunnattu erityisesti sateenkaarivähemmistöille. 2010-luvulla Karhupuistossa järjestettiin monina vuosina Drag Bear Race -drag-tapahtumia, joissa kahvila oli mukana.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!