Gay Games nähdään kielteisenä vaikuttamisena Hong Kongissa

  • Uutinen
  • Urheilu
  • jnsto

Konservatiiviset poliitikot Hong Kongissa vaativat vielä viime hetkellä  Gay Games-kilpailujen (3-11.23) kieltämistä. Vuonna 1982 alkaneet kisat järjestetään nyt ensimmäisen kerran Aasiassa, mutta aiempia paljon suppeampina.  

South China Morning Post -lehden mukaan alueparlamentin (Legislative Council) jäsen Junius Ho Kwan-yiu epäili kisoja "rikolliseksi toiminnaksi, joka levittää gay rights -ideologiaa perinteisiä kiinalaisia perhearvoja uhaten". 

Aiemmin HKG:n tasa-arvokomissiota johtanut Josiah Chok Kin-Ming vaati viranomaisia selvittämään kisojen rahoituksen ja mahdollisen yhteistyön sellaisten tahojen kanssa, jotka Hong Kongin nykyinen turvallisuuslaki kieltää.

Vastustajat vaativat kisojen avaajaksi lupautuneen paikallispolitiikko Regina Ipin eroa.  Ip itse kuvasi vaatimuksia naurettaviksi ja sanoi menevänsä pitämään avajaispuheen.  Hän huomautti, että poliisi olisi kyllä puuttunut, jos lainvastaisuutta olisi todettu. 

Kisojen järjestäjät vakuuttivat  olevansa järjestämässä vain urheilu- ja kulttuuritapahtumaa, joka edistää inklusivisuutta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kisat annettiin Hong Kongille 2017. Kisoja siirrettiin koronaepidemian takia. Sen lisäksi myös HKSAR -itsehallintohalueen poliittisten olojen muutos on vaikeuttanut järjestelyjä.  Monet kisoihin aikoneet ulkomaalaiset urheilijat ovat päättäneet jäädä pois, jotta eivät vahingossa rikkoisi Hong Kongin turvallisuuslakeja.  

Alkujaan  Hong Kongin kisoihin odotettiin 15 000 urheilijaa, mutta määrä näyttää nyt jäävän pariin tuhanteen. 

36 lajin sijasta ohjelmassa on 17.  Osallistujilta peritään maksu. Yritystukijat korvaavat kuitenkin noin 900 urheilijan kulut.

Ainoa käyttöön vuokrattu julkinen tila on Queen Elizabeth -stadion. Muutoin urheillaan mm puistoissa kaupunkihallinnon luvalla. SCMP:n mukaan mm lentopallolle ei ole löydetty paikkaa.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!