Puolueet kattavasti mukana Tukholman Pridessä

  • Uutinen
  • Pride
  • jnsto
Pääministeri Ulf Kristersson Pride-lipuin koristetulla virka-asuntonsa, Sagerin talon. parvekkeella 5.8.23. Kuva: Hanna Strömberg, Regeringskansliet

Kaikki Ruotsin puoluejohtajat, paitsi oikeistoradikaalien ruotsidemokraattien ja kristillisten, osallistuivat Tukholman Pride-juhlaan 5.8.23. Hallituspuolueista oli mukana maltillisten konservatiivien puheenjohtajan pääministeri Ulf Kristerssonin ohella liberaalien puheenjohtaja, työministeri  Johan Pehrson. Kristillisten puheenjohtaja, energiaministeri Ebba Busch ilmoitti olleensa varattuna muualla. 

Järjestäjät eivät ole sitten vuoden 2014 kutsuneet ruotsidemokraattien johtoa.

Marssiin osallistui poliisin mukaan noin 50 000. Järjestäjät arvioivat puolen miljoonaa tukholmalaista olleen katujen varsilla.  Välikohtauksia ei sattunut.

Kungsgatanin ylittävällä sillalla seisoneisiin Pohjoismaiden vastarintaliikkeen (NMR) jäseniin suunnattiin kulkueessa mukana olleen Swedeavian paloauton vesisuihku. Dagens Nyheterin uutisen mukaan tapahtuma ilahdutti  kulkueessa. Paloauto oli tarjonnut myös marssijoille huojennusta helteessä.

Pääministeri Kristersson sanoi TV4:n haastattelussa, että Ruotsissa kunnioitetaan kaikkien ihmisten vapautta ja rakkautta.  Hän muistutti samalla, että joissakin maissa ollaan menossa väärään suuntaan. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ruotsidemokraattien kansanedustaja Björn Söder  väitti somepäivityksessä viikolla, että Pride liittyy pedofiliaan.  Pääministeri Kristersson totesi, että lausunto oli huolta herättävä, ja väärin.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!